ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком

Јована Васић

23. 01. 2025. у 07:00

Печени карфиол никад није био укуснији.

ОВО МОРАТЕ ДА ПРОБАТЕ: Печени карфиол у кремастом сосу са сиром и белим луком

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 главица карфиола
  • маслиново уље
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 200 мл неутралне павлаке за кување
  • 150 г ренданог сира 
  • 50 г крем сира
  • пола кашичице млевене паприке
  • Со и бибер по укусу
  • Свеж першун за декорацију

Припрема:

Укључите рерну да се загреје на 200 °C. Карфиол поделите на цветове и ставите у већу чинију. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите и додајте млевену паприку. Добро промешајте да се сви цветови равномерно зачине. Поређајте карфиол на плех обложен папиром за печење и пеците 20 минута, док не омекша и добије благу златну боју.

Припрема соса: У мањој шерпи загрејте мало маслиновог уља и кратко пропржите бели лук док не замирише. Додајте павлаку за кување и крем сир, мешајући док се крем сир не отопи и сједини. Убаците рендани сир и мешајте док не добијете глатку смесу. Зачините сољу и бибером по укусу.

Прелијте припремљени кремасти сос преко карфиола, водећи рачуна да сваки цвет буде обложен. По жељи, поспите додатним сиром за екстра хрскаву корицу. Ставите посуду с карфиолом у рерну и пеците још 10-15 минута, док се сос не згусне, а сир на врху постане златносмеђи.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП УЗДРМАО НАТО ЧЛАНИЦЕ: Ово никако нису хтели да чују