НАЈСОЧНИЈЕ ЛАЗАЊЕ: Кремасти ужитак који се спрема брзо и лако
ОВАЈ рецепт гарантује да ће ваше лазање бити сочне, пуног укуса и савршено кремасте

Foto: Shutterstock
Лазање су један од најпознатијих и највољенијих јела италијанске кухиње.
Са богатим слојевима сира, меса и парадајз соса, сваки залогај пружа ужитак и задовољава чак и најзахтевније укусе.
Овај рецепт гарантује да ће ваше лазање бити сочне, пуног укуса и савршено кремасте.
Састојци:
12 лазања листова (суви или свежи) Фото Shutterstock
500 г млевеног меса (мешавина свињетине и говедине)
1 веза црног лука
2 чена белог лука
800 г парадајз пелата или парадајз соса
200 г парадајз концентрата
250 г свежег рицотта сира
200 г моцареле (рендана)
100 г пармезана (рендан)
500 мл бешамел соса
2 кашичице оригана
Со и бибер по укусу
Маслиново уље за пржење
Припрема:
Припрема црвеног соса:
У месо додајте парадајз пелате (или сос), концентрат и оригано. Посолите и побиберите по укусу, па кувајте на средњој ватри 30–40 минута, повремено мешајући, док се сос не згусне.
Бешамел сос:
У шерпи загрејте 2 кашике маслаца и додајте 2 кашике брашна. Мешајте док не постане глатко, па постепено додајте млеко, непрестано мешајући, да бисте добили густи бешамел сос. Посолите, побиберите и додајте прстохват мушкатног орашчића.
Слагање ласања:
У великој ватросталној посуди почните са слојем соса од меса. На њега ставите слој лазања листова, па прелијте слојем бешамел соса. Додајте слој рицотте и моцареле, па поновите све док не дођете до врха посуде, завршавајући са слојем бешамела и ренданим пармезаном.
Прекријте посуду алуминијумском фолијом и ставите је у претходно загрејану рерну на 180°Ц. Пеците 30 минута, а потом скините фолију и пеците још 10 минута, док лазање не добију златно-смеђу боју.
Оставите лазање да се охладе неколико минута пре него што их исечете, како би се слојеви стиснули и биле лакше за служење.
Ове сочне лазање су прави рај за љубитеље италијанске кухиње и гарантују савршен оброк за сваку прилику!
(Ало)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић
Препоручујемо

(МАПА) ЖЕСТОКЕ БОРБЕ КОД ПОКРОВСКА: Пуца украјинска одбрана, фронт је постао "пакао"
НА ФРОНТУ код Покровска поново се воде жестоке борбе. То подручје постало је епицентар руских напада, а украјински медији и војска описују ситуацију као изузетно тешка.
14. 05. 2025. у 08:43

АМЕРИЧКИ МЕДИЈИ ОТКРИВАЈУ: Русију ће на преговорима у Истанбулу представљати ова два званичника
ВИСОКИ бивши званичник Кремља, који је желео да остане анониман због осетљивости теме, рекао је да ће Русију на предстојећим преговорима у Истанбулу представљати министар спољних послова Сергеј Лавров и саветник председника за спољну политику, Јуриј Ушаков, објавио је лист Вашингтон пост.
14. 05. 2025. у 09:19

"ЈА НЕ МОГУ ДА НАСТАВИМ БЕЗ ТЕБЕ" Потресна објава Наташе Нинковић: "Ово је најусамљенији дан мог живота" (ФОТО)
НЕМА дана кад не мисли на своју мајку...
14. 05. 2025. у 11:32
Коментари (0)