БРЗИ РЕЦЕПТ ЗА РУЧАК: Пљескавице са сосом од печурака и лука
ПЉЕСКАВИЦЕ са сосом од печурака и лука врло је ароматичан и јак оброк, савршен за гурмане.
Састојци:
За пљескавице:
- 2 кашичице сенфа
- 1/2 кашичице димљене паприке
- 1 велико јаје
- 1 чен белог лука, ситно исецкан
- со и бибер
- 450 г млевеног меса
- 2 кашике презле
- 1 кашика уља
За сос:
- 280 г шампињона, нарезаних
- 2 гранчице мајчине душице, листови
- 3 кашике путера
- 1 мали лук, танко нарезан
- 1 чен белог лука, исечен
- 3 кашике брашна
- 470 мл говеђег бујона
- 2 кашике свежег першуна, грубо исецканог
Трик да пљескавице не буду превише масне:
У тигањ ставите папир за печење. Он ће да задржи вишак масноће. Преко њега сипајте уље и наставите уобичајено пржење.
Рецепт за пљескавице:
Како бисте направили пљескавице, помешајте сенф, димљену паприку, јаје, бели лук, 1 кашичицу соли и 1/4 кашичице бибера у посуди средње величине. Ручно умешајте млевену говедину и презле, а затим формирајте 4 овалне пљескавице.
(Ствар укуса)
БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
УКУСАН РУЧАК КОЈИ ЋЕ И ДЕЦА ОБОЖАВАТИ: Лоптице од пире кромпира пуњене месом и сиром
31. 01. 2025. у 09:00
ЛОВАЧКИ ГУЛАШ С ДИВЉАЧИ: направите баш онако како су наше баке правиле
02. 02. 2025. у 11:00
ПЕЧЕНИ КАРФИОЛ С ПЕСТО СОСОМ ОД РУКОЛЕ И ОРАХА: Здрав ручак по рецепту нутриционисте
05. 02. 2025. у 11:00
"ОВО БИ МОГАО ДА БУДЕ НАЈВЕЋИ СКАНДАЛ У ИСТОРИЈИ" Трамп раскринкао медије који фабрикују лажне вести
ПРЕДСЕДНИК Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп изјавио је данас да су Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) и друге агенције украле милијарде долара како би се правиле лажне афирмативне вести о Демократској партији.
06. 02. 2025. у 13:39
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ПОТРЕС ИЗАЗВАО ЦУНАМИ ОД 30 МЕТАРА: Разоран земљотрес већ погађао Санторини - и једна од најјачих ерупција вулкана забележена је те 1956.
ДАНАС знамо да је земљотрес 1956. године, са епицентром у морском подручју Аморгоса био трећи најснажнији у Европи од 1900. године до данас.
06. 02. 2025. у 13:04 >> 13:14
Коментари (0)