ПОДВАРАК СА РИБОМ: Сластан и укусан посни ручак
Гурмански специјалитет који ће вас дуго држати ситим.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 1 главица киселог купуса
- 1 главица црног лука
- 4-5 ловорова листа
- бибер
- уље
- 500 г лососа (може и димљени шаран или скуша)
За маринаду:
- 70 мл уља
- ситно исецкан рузмарин
- 3 чена ситно исецканог белог лука
- ½ кашичице сувог зачина
- ¼ кашичице зачинске паприке
Припрема:
Рерну загрејте на 200 степени. Ситно сецкан црни лук пропржите на загрејаном уљу. Исецкајте ситно купус па додајте луку. Побиберите и додајте ловор.Онда продинстајте на умереној температури уз додавање топле воде, око пола сата. Пребаците купус у керамичку посуду па преко распоредите рибу претходно провучену кроз маринаду. Остак маринаде прелијте преко рибе. Пеците око пола сата, у рерни загрејаној на 200 степени.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПИЛЕТИНА У СОСУ ОД МИРОЂИЈЕ: Сочан ручак коме мало ко може да одоли
02. 03. 2025. у 09:00Јована Васић

ОДЛИЧАН РУЧАК ИЗ РЕРНЕ: Боранија у кремастом сосу са комадићима хрскавог лука
27. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

РУЧАК КОЈИ СЕ БРЗО СПРЕМА, А ЈОШ БРЖЕ ПОЈЕДЕ: Запечена јаја са печуркама и сиром
22. 02. 2025. у 09:00Jована Васић

СТАРИНСКО ЈЕЛО ОД МЕСА И ПОВРЋА: Папазјанија, одушевиће и оне избирљиве
21. 02. 2025. у 09:00Joвана Васић

ХОР ЋЕ ПЕВАТИ НА САХРАНИ: Овако ће Саша Поповић бити испраћен на вечни починак, опело ће служити више свештеника
КРЕАТИВНИ директор "Гранда" Саша Поповић преминуо је 1. мата у болници у Паризу, а у четвртак ће бити сахрањен на Бежанијском гробљу и његови најмилији ће га испратити уз хор.
04. 03. 2025. у 17:37

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

ПРЕМИНУО ПЕВАЧ БОРА БОЈИЋ: Био је власник чувеног свадбарског хита и солиста Радио Београда
НАРОДНА музика је остала без још једног великог мајстора. 4. марта 2025. године.
05. 03. 2025. у 19:04
Коментари (0)