ПОХОВАНИ ФИЛЕТИ БАКАЛАРА: Послужени уз сезонску салату постаће омиљени оброк током поста
Овај рецепт за пржени поховани бакалар даје савршено хрскаву корицу и сочно месо изнутра. Идеалан је за лагани ручак или вечеру, уз прилог по жељи.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г филета бакалара
- Со и бибер по укусу
- 50 г брашна
- пола кашичице прашка за пециво
- пола кашичице слатке паприке
- 70 мл воде
- пола кашичице маслиновог или биљног уља
- уље за пржење
Припрема:
Филете бакалара осушите папирним убрусом. Посолите и побиберите с обе стране. Оставите их 15 минута.
У чинији просејте брашно, додајте со, бибер, паприку и прашак за пециво. Додајте воду и уље, па све добро промешајте док не добијете глатку смесу. Филете поспите брашном с обе стране. Исеците их на мање комаде, премажите тестом и ставите у загрејано уље.
Пржите на средње ниској ватри око 5 минута са једне стране, затим окрените и пржите још 3-5 минута док не добију златну боју.
(stvarukusa)
Препоручујемо

КРОМПИР СА ГРАШКОМ У КРЕМАСТОМ СОСУ: Направите ручак који ће цела породица да обожава
15. 03. 2025. у 09:00

ЧИЛИ ОД ЋУРЕТИНЕ И ЦРНОГ ПАСУЉА: Врло пикантан, сочан и ароматичан оброк
13. 03. 2025. у 16:00

НИЈЕ НИ КУПИЛА КАРТУ, НА ПЛАЖИ ЈОЈ ПОНУДИЛИ БЕСПЛАТНУ ВОЖЊУ: Нови детаљи трагичне смрти Новосађанке у Будви
ТИНЕЈЏЕРКА је, како каже њен близак пријатељ, била девојка пуна живота, имала је много планова за будућност, а тек је имала 19 година, и цео живот је био пред њом, а сада је читава њена породица завијена у црно.
30. 05. 2025. у 14:42

"ОЛ СТАР" СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА, Никола Јокић ће добити прилику да заблиста као никада! (ВИДЕО)
НБА лига је донела одлуку да из корена промени формат "ол-стар" меча, потврдио је комесар лиге Адам Силвер.
04. 06. 2025. у 21:50

УЧЕНИЦИ БИЛИ ЗАБЕЗЕКНУТИ: Шта је наставница обукла - одмах је сликали, фотке су обишле свет
НАСТАВНИЦА Вероника Дукју потрудила се да визуелизује своју лекцију из анатомије. Њен потез одушевио је хиљаде корисника друштвених мрежа, на којима су се прошириле фотографије са њеног часа.
04. 06. 2025. у 10:42
Коментари (0)