ХРАНЉИВ И ЗДРАВ ОБРОК: Блитва са кромпиром по рецепту Џејмија Оливера
Припремите овај укусан и здрав оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кромпира
- 500 г целера
- 500 г куване блитве
- 250 мл павлаке за кување
- ½ мускатног орашчића, наренданог
- 30 г путера
Припрема:
Како бисте направили блитву на овај начин, загрејте рерну на 180°Ц. Кромпир и целер ољуштите, исперите, па нарежите танко, рецимо 2-3 мм дебљине, и ставите у засебне чиније. Испирајте обе чиније исеченог поврћа док вода не буде бистра. Оцедите поврће и грубо осушите.
Покријте дно велике посуде за печење исеченим целером, лагано преклапајући кришке. Преко целера поспите кувану блитву. Покријте блитву исеченим кромпиром, поново лагано преклапајући кришке. Павлаку зачините сољу, црним бибером и мускатним орашчићем и тиме прелијте слојеве исеченог поврћа.
Распоредите одозго путер. Пеците у рерни 45 минута, док не порумени. Оставите да одстоји око 10 минута пре јела. Пријатно!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ: Укусна и хрскава пилећа крилца са сиром и белим луком
22. 03. 2025. у 11:30

ПАСУЉ НА ВОДИ: Идеалан ручак за све који се придржавају поста (ВИДЕО)
26. 03. 2025. у 08:30

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)