РУЧАК У ДАНИМА ПОСТА: Ћевапи од хељде са пиреом од целера

Јована Васић

31. 03. 2025. у 08:30

Када постите увек је занимљиво открити нешто ново, а ови ћевапи ће вам се баш допасти.

РУЧАК У ДАНИМА ПОСТА: Ћевапи од хељде са пиреом од целера

Foto: Printskrin

Састојци:

  • корен целера 300 г
  • маслиново уље 1 кашика
  • бибер по укусу
  • куркума 1/2 кашичица,
  • хељда, ољуштена 300 г
  • црни лук 1 главица
  • першун 1 веза
  • зачин за роштиљ 1 кашика
  • бели лук у праху 1 кашичица
  • зачинска паприка 1 кашичица
  • бибер 1 кашичица
  • ђумбир у праху 1 кашичица

Припрема:

Целер ољуштите, исеците на мање комаде и ставите у шерпу с водом. Кувајте отприлике пола сата. Проверите виљушком да ли је скуван. Куване комаде ставите у блендер и мутите заједно са бибером и маслиновим уљем. На крају додајте пола кашичице куркуме. Ово јело не треба да солите јер је целер сам по себи слан.

Хељду потопите и добро исперите. Оставите преко ноћи да стоји у води. Сутрадан исперите још једном, оцедите и ставите у суд, па додајте ситно сецкан црвени лук, зачине, и першун. Добро измешајте и ставите у фрижидер два сата да одстоји. Обликујте ћевапћиће и пржите на сувом неприњајућем тигању.

(superrecepti)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)