МУСАКА СА ПРАЗИЛУКОМ И ПЕЧУРКАМА: Пробајте нешто другачије, брзо и укусно

Новости онлине

03. 04. 2025. у 08:30

За промену пробајте старо добро јело на другачији начин.

МУСАКА СА ПРАЗИЛУКОМ И ПЕЧУРКАМА: Пробајте нешто другачије, брзо и укусно

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • Празилук 2 велика
  • Печурке 500 г
  • Кромпир 3 средња
  • Шаргарепа 2
  • Црни лук 1 главица
  • Бели лук 3 чена
  • Маслиново уље 3 кашике
  • Повртни бујон 200 мл
  • Павлака за кување (биљна ако правите посну верзију) 200 мл
  • Брашно 1 кашика
  • Со и бибер по укусу
  • Першун за декорацију (опционо)

Припрема:

Ољуштите кромпире и шаргарепе, па их исеците на танке колутове. Празилук добро оперите и исецкајте га на колутове. Печурке очистите и исеците на мање комаде. Лук и бели лук исецкајте ситно. У тигању загрејте маслиново уље на средњој температури. Додајте црни лук и бели лук, пржите док не омекшају. Додајте празилук и печурке, наставите да пржите док не омекшају и пусте сок. Посолите и побиберите по укусу. Додајте брашно и мешајте све заједно како би се поврће лепо повезало. Додајте повртни бујон и кувајте још неколико минута док се све лепо сједини. Склоните са ватре.

У ватросталну посуду слажите прво колутове кромпира и шаргарепе. Овај слој можете мало посолити. Преко кромпира и шаргарепе распоредите смесу са празилуком и печуркама. Прелијте све павлаком. Загрејте рерну на 200°Ц. Покријте мусаку фолијом и пеците 30 минута, затим скините фолију и пеците још 15 минута док мусака не добије златно-смеђу боју. Када је мусака готова, извадите је из рерне и оставите да се мало охлади пре сервирања. Посолите першуном по жељи за додатну свежину и декорацију.

(superrecepti/žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку

ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.

29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21

Коментари (0)

„ГОСПОДСКА УЛИЦА” НА ДОРЋОЛУ – БОРИС РЕЖАК И МАРКО МИЛОШЕВИЋ ПРИРЕДИЛИ СПЕКТАКЛ У ФОНДАЦИЈИ MOZZART