ПОХОВАНИ РОЛАТ ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Укусан оброк којем нећете одолети

Новости онлине

11. 04. 2025. у 16:00

Наш предлог за данашњи ручак.

ПОХОВАНИ РОЛАТ ОД МЛЕВЕНОГ МЕСА: Укусан оброк којем нећете одолети

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 главице црног лука
  • 600-700 г млевеног меса
  • зачини: со, бибер, црвена паприка, бели лук
  • 200 г киселе павлаке
  • 250 г качкаваља
  • 2 листа обланде
  • 3 јајета
  • око 150 г презли

Припрема:

Очистимо, насецкамо и упржимо црни лук. Затим додамо и млевено месо, зачине па постепено мешамо да се месо упржи. Када је готово оставимо мало да се охлади, а обланде увијемо у мокре крпе како би се опустиле. У млевено месо додамо киселу павлаку и качкаваљ. Мажемо обланде, а затим их уроламо. Увијемо у фолију и ставимо у замрзивач најмање пола сата. Када их извадимо сечемо на парчиће дебљине око 3 цм. У једном тањиру виљушком умутимо јаја, а у други сипамо презле. Ролате прво уваљамо у јаја, а затим у презле и стављамо у загрејано уље или маст да се пеку. Испржимо са обе стране па их вадимо на убрус како би се оцедио вишак масноће.

(dnevnik)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ТРАМП ОСТАО У ШОКУ: Ево шта је управо урадио Џеј Ди Венс, потпредседник САД (ВИДЕО)