СОЧНЕ ШНИЦЛЕ У БИБЕР СОСУ: Јело као из најбољег ресторана

Новости онлине

11. 04. 2025. у 08:30

Било да желите да импресионирате госте или једноставно припремите врхунски оброк за своју породицу, бибер шницле су прави избор. Овај француски класик спаја сочан бифтек са хрскавом корицом од бибера и богатим, кремастим сосом од коњака.

СОЧНЕ ШНИЦЛЕ У БИБЕР СОСУ: Јело као из најбољег ресторана

Foto: Printskrin Youtube

Састојци (за 2 порције):

  • 2 одреска (340 г сваки, извађени из фрижидера 1 сат раније)
  • 3 кашике црног бибера у зрну (крупно измрвљеног)
  • 2 кашичице крупне соли
  • 2 кашике неутралног уља 
  • 1/3 шоље коњака (или ракије)
  • 1 шоља павлаке за кување
  • 1 кашика хладног несланог путера
  • 1 мањи црни лук

Припрема:

Осушите одреске папирним убрусима и посолите их са обе стране. Крупно измрвљен црни бибер ставите на тањир и утисните одреске са обе стране да се формира ароматична кора. Загрејте велики тигањ на средње јакој ватри. Додајте уље, а када заблиста, ставите одреске у тигањ. Пеците 4 минута по страни, без померања, како би се створила хрскава кора. Ако одресци имају масноћу са стране, подигните их хватаљкама и пропржите док не порумене. Када достигну унутрашњу температуру од 49-52°Ц, пребаците их на даску за сечење и покријте фолијом да се одморе.

Из тигања излијте вишак масноће и додајте сецкан лук са прстохватом соли. Динстајте 2-3 минута док не омекша, затим склоните тигањ са ватре и додајте коњак. Вратите тигањ на ватру и кувајте док алкохол скоро не испари. Додајте павлаку и кувајте још 2-3 минута, док се сос не згусне и лепо прекрије кашику. Скините са ватре и умутите хладан путер за богатији укус.

Сипајте мало соса на тањир, ставите одрезак преко и прелијте остатком соса. Послужите уз печени кромпир, пире кромпир или хрскави багет.


Савети:

Важно је да месо одстоји на собној температури пре припреме.
Користите свеже измрвљен црни бибер за интензиван, ароматичан укус и хрскаву текстуру.
Не померајте месо током печења како би се створила савршена корица.
Сос од коњака – Алкохол појачава дубину укуса, али ако га немате, можете користити ракију или бурбон. Обавезно кувајте док алкохол не испари, остављајући само богат укус.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу

УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"

РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.

29. 10. 2025. у 17:43

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији

СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.

29. 10. 2025. у 16:17

Коментари (0)

УЗ ОВАЈ КРЕДИТНИ КАЛКУЛАТОР ЛАКО ИЗРАЧУНАЈТЕ РАТУ КРЕДИТА И УКУПАН ИЗНОС ЗА ОТПЛАТУ