НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Новости онлине

18. 04. 2025. у 08:30

Јагњетина се по традицији служи за ускршњи ручак, а ако желите да је спремите на брзину, онда је ово прави рецепт за вас.

НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Foto: Shutterstock

 Изаберите јагњеће котлете, па их брзински испеците, а онда и кратко пропржите. Овако припремљено јагњеће месо је изузетно сочно, а служи се са сосом од сенфа.

Састојци:

  • 8 исечених јагњећих котлета
  • 1/2 црног лука
  • 8 гранчица тимијана
  • 4 чена белог лука
  • 2 кашичице лимуновог сока
  • 1 кашика биљног уља, плус 1 кашика
  • За сос од сенфа:
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашика несланог путера
  • 1 шалотка
  • 75 г сенфа
  • 1 кашика сенфа од целог зрна
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 1/4 кашичице браон шећера

Припрема:

Маринирајте месо

Ставите котлете у дубок плех заједно са исеченим црним луком, тимијаном, белим луком, поспите бибером, а можете и туцаном паприком, па прелијте лимуновим соком. Сипајте и кашичицу уља и зачините по жељи, па добро све сједините. Покријте фолијом и оставите да се маринира најмање 4 сата, најбоље преко ноћи.

Пеците јагњетину

Загрејте рерну на 140°Ц. Извадите плех из фрижидера и оставите на собној темепратури неких пола сата. Додајте мало воде у плех, поново покријте фолијом и пеците 15 минута док се котлети не омекшају. Склоните све састојке са меса (тимијан и зачине).

Пржите јагњетину

Преостало уље сипајте у тигањ и загрејте. Затим додајте котлете и пржите по минут са сваке стране. Пребаците на тањир и оставите да се охладе.

Направите сос

Док котлети одмарају, почните са сосом. Ставите уље и путер у тигањ на лаганој-средњој ватри. Када се отопи, кувајте љутику 5-6 минута или док не омекша. Склоните са ватре и додајте сенф, лимунов сок и шећер. Процедите сокове који су остали од одмореног јагњетине са 1 кашиком воде и умутите, лагано зачините по укусу. Послужите са котлетима украшеним тимијаном.

(stvarukusa)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

СКАНДАЛ У БРИТАНИЈИ, ПОРОДИЦЕ У ШОКУ: Директорка мртвачнице гледала цртани филм са мртвим бебама у својој кући

ЕЈМИ Аптон (38), оснивачица удружења Florrie’s Army у Лидсу у Енглеској, нашла се у центру велике афере након што су родитељи преминуле деце открили да су тела њихових беба држана у њеној кући уместо у мртвачници.

27. 08. 2025. у 17:50

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане

ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.

25. 08. 2025. у 13:15

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - поштују стари календар (ФОТО/ВИДЕО)

НЕОБЈАШЊЕН ФЕНОМЕН: Мноштво змија долази у цркву сваке године на Велику госпојину - "поштују" стари календар (ФОТО/ВИДЕО)

ПРАВОСЛАВНИ верници 28. августа славе Велику госпојину, а занимљив феномен, који наука још није објаснила, везује се за овај празник на грчком острву Кефалонија. Додуше - не за 28. август, већ за 15. када се Велика госпојина славила по старом календару. У то време, сваке године, у једну цркву долази велики број змија, што је навело маштовите локалце да исконструишу бројне легенде.

28. 08. 2025. у 11:02

Коментари (0)

ЗНАТНО НИЖА КАМАТНА СТОПА: Искористите специјалну понуду