НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата
Јагњетина се по традицији служи за ускршњи ручак, а ако желите да је спремите на брзину, онда је ово прави рецепт за вас.

Foto: Shutterstock
Изаберите јагњеће котлете, па их брзински испеците, а онда и кратко пропржите. Овако припремљено јагњеће месо је изузетно сочно, а служи се са сосом од сенфа.
Састојци:
- 8 исечених јагњећих котлета
- 1/2 црног лука
- 8 гранчица тимијана
- 4 чена белог лука
- 2 кашичице лимуновог сока
- 1 кашика биљног уља, плус 1 кашика
- За сос од сенфа:
- 1 кашика маслиновог уља
- 1 кашика несланог путера
- 1 шалотка
- 75 г сенфа
- 1 кашика сенфа од целог зрна
- 1 кашика лимуновог сока
- 1/4 кашичице браон шећера
Припрема:
Маринирајте месо
Ставите котлете у дубок плех заједно са исеченим црним луком, тимијаном, белим луком, поспите бибером, а можете и туцаном паприком, па прелијте лимуновим соком. Сипајте и кашичицу уља и зачините по жељи, па добро све сједините. Покријте фолијом и оставите да се маринира најмање 4 сата, најбоље преко ноћи.
Пеците јагњетину
Загрејте рерну на 140°Ц. Извадите плех из фрижидера и оставите на собној темепратури неких пола сата. Додајте мало воде у плех, поново покријте фолијом и пеците 15 минута док се котлети не омекшају. Склоните све састојке са меса (тимијан и зачине).
Пржите јагњетину
Преостало уље сипајте у тигањ и загрејте. Затим додајте котлете и пржите по минут са сваке стране. Пребаците на тањир и оставите да се охладе.
Направите сос
Док котлети одмарају, почните са сосом. Ставите уље и путер у тигањ на лаганој-средњој ватри. Када се отопи, кувајте љутику 5-6 минута или док не омекша. Склоните са ватре и додајте сенф, лимунов сок и шећер. Процедите сокове који су остали од одмореног јагњетине са 1 кашиком воде и умутите, лагано зачините по укусу. Послужите са котлетима украшеним тимијаном.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)