НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Новости онлине

18. 04. 2025. у 08:30

Јагњетина се по традицији служи за ускршњи ручак, а ако желите да је спремите на брзину, онда је ово прави рецепт за вас.

НАЈБРЖИ РЕЦЕПТ ЗА ЈАГЊЕТИНУ: Припремите јагњетину за ускршњи ручак за мање од пола сата

Foto: Shutterstock

 Изаберите јагњеће котлете, па их брзински испеците, а онда и кратко пропржите. Овако припремљено јагњеће месо је изузетно сочно, а служи се са сосом од сенфа.

Састојци:

  • 8 исечених јагњећих котлета
  • 1/2 црног лука
  • 8 гранчица тимијана
  • 4 чена белог лука
  • 2 кашичице лимуновог сока
  • 1 кашика биљног уља, плус 1 кашика
  • За сос од сенфа:
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 кашика несланог путера
  • 1 шалотка
  • 75 г сенфа
  • 1 кашика сенфа од целог зрна
  • 1 кашика лимуновог сока
  • 1/4 кашичице браон шећера

Припрема:

Маринирајте месо

Ставите котлете у дубок плех заједно са исеченим црним луком, тимијаном, белим луком, поспите бибером, а можете и туцаном паприком, па прелијте лимуновим соком. Сипајте и кашичицу уља и зачините по жељи, па добро све сједините. Покријте фолијом и оставите да се маринира најмање 4 сата, најбоље преко ноћи.

Пеците јагњетину

Загрејте рерну на 140°Ц. Извадите плех из фрижидера и оставите на собној темепратури неких пола сата. Додајте мало воде у плех, поново покријте фолијом и пеците 15 минута док се котлети не омекшају. Склоните све састојке са меса (тимијан и зачине).

Пржите јагњетину

Преостало уље сипајте у тигањ и загрејте. Затим додајте котлете и пржите по минут са сваке стране. Пребаците на тањир и оставите да се охладе.

Направите сос

Док котлети одмарају, почните са сосом. Ставите уље и путер у тигањ на лаганој-средњој ватри. Када се отопи, кувајте љутику 5-6 минута или док не омекша. Склоните са ватре и додајте сенф, лимунов сок и шећер. Процедите сокове који су остали од одмореног јагњетине са 1 кашиком воде и умутите, лагано зачините по укусу. Послужите са котлетима украшеним тимијаном.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!