СЛАСНИ ГУРМАНСКИ РУЧАК: Зачињене свињске крменадле запечене у рерни
Зачињене свињске крменадле запечене у рерни су брз и прави гурмански ручак који ћете увек радо да припремате.
Foto: Shutterstock
Састојци:
4 крменадле
1 кашика млевене паприке
1 кашика жутог шећера
2 кашичице белог лука у праху
2 кашичице црног лука у праху
1,5 кашичице сушеног оригана
1 кашичица соли
0,25 кашичице бибера
Рецепт за зачињене свињске крменадле запечене у рерни:
Како бисте направили крмендале, прво загрејте рерну на 200°Ц. У малој посуди помешајте паприку, шећер, бели лук у праху, црни лук у праху, сушени оригано, со и бибер.
Ставите крменадле у посуду за печење. Попрскајте маслиновим уљем са обе стране и поспите зачинима са обе стране, па их утрљајте. Пеците непоклопљено 15 до 20 минута. Оставите да одстоје 5 минута, а затим их сервирајте преливене соком из посуде у којој су се пекле.
(ствар укуса)
Препоручујемо
САВРШЕН ЛАГАНИ ПРОЛЕЋНИ РУЧАК: Чамци од тиквица пуњени пилетином и сиром
03. 05. 2025. у 09:00
КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса
02. 05. 2025. у 11:00
ДАЛМАТИНСКА ПАШТИЦАДА: Рапсодија укуса у сваком залогају, по оригиналном рецепту
29. 04. 2025. у 09:00
СВЕ ЈЕ ЗАВРШЕНО, РАКЕТА "ОРЕШНИК" СТИЖЕ У ОВУ ЗЕМЉУ: "Никоме не претимо, ово је одговор на ескалацију у региону"
РУСКИ ракетни систем "Орешник" биће стављен у борбену готовост у Белорусији у децембру ове године, саопштила је портпаролка председника Белорусије Александра Лукашенка, Наталија Ејсмонт.
28. 10. 2025. у 19:57
ВУЧИЋ О ПОРУЦИ ИЗ АМЕРИКЕ И НИС-У: Е баш вам хвала, драги партнери, поруку смо разумели одавно
ПРЕДСЕДНИК Александар Вучић говорио је о притисцима Сједињених Америчких Држава на Србију да се у потпуности елиминише руско већинско власништво у Нафтној индустрији Србије (НИС).
28. 10. 2025. у 18:18
Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
Коментари (0)