ЗНАЈУ ОНИ ШТА ВАЉА: Турски ђувеч, укусно, здраво и оригинално јело
Сада је право време за припрему овог јела јер све намирнице можете наћи свеже на пијаци. Невероватно је укусно и оригинално.

Фото Shutterstock
Потребно је:
- 800 г јагњетине
- 100 г бораније
- 3 кромпира
- 3 шаргарепе
- тиквица
- 3 паприке
- 3 парадајза
- 2 главице црног лука
- кашика црвене млевене паприке
- 2 ловорова листа
- 2 кашике мешавине сувих биљних зачина
- 3 чена белог лука
- 1/2 кашике сирћета
- со, бибер
Припрема:
Продинстајте црни и бели лук на загрејаном уљу док не пожуте, додајте шаргарепу и месо исечено на коцкице и динстајте 15 минута. По потреби долијте мало воде. Додајте очишћене и исечене паприке, боранију, тиквицу, кромпир, парадајз, патлиџан, ловор и, по потреби, још уља. Зачините и додајте још око 300 мл воде. Поклопите и кувајте на тихој ватри 15 минута. Склоните са шпорета и пребаците у посуду за печење. Пеците око сат у рерни, претходно загрејаној на 200 степени.
Препоручујемо

НАЈМЕКША ЈАГЊЕТИНА НА СВЕТУ: Сочни бут, уживаћете у сваком залогају
09. 06. 2025. у 09:00

НЕСТАЋЕ СА СТОЛА У СЕКУНДИ: Врући хлеб са сиром и белим луком (ВИДЕО)
08. 06. 2025. у 07:00

СПРЕМА СЕ БРЗО И ЛАКО, А СОЧНА ЈЕ И МЕКАНА: За ову пицу не треба да месите тесто
05. 06. 2025. у 07:00

ВЕШТАК ОТКРИО ЈЕЗИВЕ ДЕТАЉЕ О ДЕЧАКУ УБИЦИ: Ево зашто је Коста пуцао на чувара школе, није га потресло сазнање кога је све убио
ЗАКЉУЧИЛИ смо да је Коста био способан да управља својим поступцима у време извршења злочина и да та способност није била битно смањена. Постоји једна краткотрајна ометеност, за период у учионици за који он каже да нема сећања, али он је све радио по плану. То указује да је он управљао својим поступцима.
05. 06. 2025. у 17:05

СРПСКА ПОСЛА: Никола Јокић запањио свет! Вратио се у Србију и урадио ОВО (ВИДЕО)
НИКОЛА Јокић је најбољи кошаркаш планете, али дајте му лопту и биће најбољи у сваком спорту. То је показао још једном.
08. 06. 2025. у 08:54

Певачица више не живи са мужем, јавно се огласила: "Никад не знаш кроз шта неко пролази"
"НИКАД не знаш кроз шта неко пролази..."
11. 06. 2025. у 19:04
Коментари (0)