ЗНАЈУ ОНИ ШТА ВАЉА: Турски ђувеч, укусно, здраво и оригинално јело

Бојана Јовановић

11. 06. 2025. у 09:00

Сада је право време за припрему овог јела јер све намирнице можете наћи свеже на пијаци. Невероватно је укусно и оригинално.

ЗНАЈУ ОНИ ШТА ВАЉА: Турски ђувеч, укусно, здраво и оригинално јело

Фото Shutterstock

Потребно је:

- 800 г јагњетине

- плави патлиџан
- 100 г бораније
- 3 кромпира
- 3 шаргарепе
- тиквица
- 3 паприке
- 3 парадајза
- 2 главице црног лука
- кашика црвене млевене паприке
- 2 ловорова листа
- 2 кашике мешавине сувих биљних зачина
- 3 чена белог лука
- 1/2 кашике сирћета
- со, бибер

Припрема:

Продинстајте црни и бели лук на загрејаном уљу док не пожуте, додајте шаргарепу и месо исечено на коцкице и динстајте 15 минута. По потреби долијте мало воде. Додајте очишћене и исечене паприке, боранију, тиквицу, кромпир, парадајз, патлиџан, ловор и, по потреби, још уља. Зачините и додајте још око 300 мл воде. Поклопите и кувајте на тихој ватри 15 минута. Склоните са шпорета и пребаците у посуду за печење. Пеците око сат у рерни, претходно загрејаној на 200 степени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи

ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.

01. 07. 2025. у 11:45

Коментари (0)

3 ПРЕПОРУЧЕНЕ КРИПТОВАЛУТЕ КОЈЕ ТРЕБА ПРАТИТИ У ПРВОЈ СЕДМИЦИ ЈУЛА | APT, Солана L2 брзо постају водећи