НАЈМЕКША ЈАГЊЕТИНА НА СВЕТУ: Сочни бут, уживаћете у сваком залогају
Купите јагњећи бут са косском и позабавите се припремом овог јела - уживаћете и ви и ваши најмилији.
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 1,6 кг јагњећег бута с коском
- веза мајчине душице
- 2 гранчице рузмарина
- 2 чена белог лука
- 6 кашика маслиновог уља
- со, бибер
- 200 мл белог вина
- мало мешавине сувих биљних зачина
- кг кромпира
Припрема:
Укључите рерну и загрејте је на 180 степени. Мајчину душицу, једну гранчицу рузмарина и бели лук ситно исецкајте. Помешајте их са три кашике маслиновог уља, тако да добијете ароматичну пасту. Јагњећи бут добро оперите, па премажите овом мешавином. Посолите и побиберите по жељи. У великој посуди коју можете да ставите у рерну, на преосталом уљу пропржите месо са свих страна, тако да добије лепу, златну корицу. Затим га прелијте са 100 мл вина и ставите у рерну да се пече око сат.
Док се месо пече, ољуштите кромпир. Уколико је ситан, оставите цео, ако је средње величине пресеците га на половине, а уколико је крупан – на четвртине. Када прође један сат печења, кромпир распоредите око меса. Посолите, побиберите, додајте преосталу гранчицу рузмарина и прелијте остатком вина, као и са мало воде ако је потребно.
Вратите у рерну и наставите да печете још један сат, док све не омекша и лепо не порумени.
Препоручујемо
ЈАГЊЕТИНА КОЈОЈ НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ОДОЛИТЕ: Запечена са киселим млеком
06. 06. 2025. у 07:00
НЕСТАЋЕ СА СТОЛА У СЕКУНДИ: Врући хлеб са сиром и белим луком (ВИДЕО)
08. 06. 2025. у 07:00
ОСВЕЖАВАЈУЋА ПОСЛАСТИЦА: Најкремастији колач са пистаћима, спреман очас посла
07. 06. 2025. у 13:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)