БРАНЦИН ИЗ РЕРНЕ: Медитеран на вашем тањиру
Бранцин из рерне је класик медитеранске кухиње – лаган, ароматичан и пун укуса мора. Уз неколико свежих састојака и минималну припрему, добијате здрав и елегантан оброк који ће задовољити и најпрефињенија непца.

ФОТО: Novosti
Бранцин из рерне са белим луком, лимуном и рузмарином
Састојци (за 2 особе):
2 свежа бранцина
2–3 чена белог лука
1 свежи лимун (пола на кришке, пола за цеђење)
2 гранчице свежег рузмарина (или 1 кашичица сушеног)
Шака свежег першуна (ситно сечен)
4–5 кашика маслиновог уља
Со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте рерну на 200°C.
Бранцине оперите, посолите и побиберите споља и изнутра.
Унутар сваке рибе ставите неколико кришки белог лука, кришке лимуна, гранчицу рузмарина и мало сеченог першуна.
Рибу ставите у плех обложен папиром за печење. Премажите је маслиновим уљем, па прелите соком од пола лимуна.
По жељи, око рибе распоредите још лимунових кришки или неколико маслина/чери парадајза ради ароме и изгледа.
Печете 20–25 минута, док кожа не постане благо хрскава, а месо мекано и сочно.
Савет:
Послужите уз кувани кромпир, поврће или свежу салату.
Пријатно!

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)