БРАНЦИН ИЗ РЕРНЕ: Медитеран на вашем тањиру
Бранцин из рерне је класик медитеранске кухиње – лаган, ароматичан и пун укуса мора. Уз неколико свежих састојака и минималну припрему, добијате здрав и елегантан оброк који ће задовољити и најпрефињенија непца.
ФОТО: Novosti
Бранцин из рерне са белим луком, лимуном и рузмарином
Састојци (за 2 особе):
2 свежа бранцина
2–3 чена белог лука
1 свежи лимун (пола на кришке, пола за цеђење)
2 гранчице свежег рузмарина (или 1 кашичица сушеног)
Шака свежег першуна (ситно сечен)
4–5 кашика маслиновог уља
Со и бибер по укусу
Припрема:
Загрејте рерну на 200°C.
Бранцине оперите, посолите и побиберите споља и изнутра.
Унутар сваке рибе ставите неколико кришки белог лука, кришке лимуна, гранчицу рузмарина и мало сеченог першуна.
Рибу ставите у плех обложен папиром за печење. Премажите је маслиновим уљем, па прелите соком од пола лимуна.
По жељи, око рибе распоредите још лимунових кришки или неколико маслина/чери парадајза ради ароме и изгледа.
Печете 20–25 минута, док кожа не постане благо хрскава, а месо мекано и сочно.
Савет:
Послужите уз кувани кромпир, поврће или свежу салату.
Пријатно!
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ЈЕДНА ГРЕШКА ИХ КОШТАЛА ЖИВОТА: Откривен узрок несреће у којој су страдали Ана Радовић и њен пријатељ (ФОТО)
АУТОМОБИЛ са телима Ане Радовић (20) и Александара Масалушић (37) пронађен је јуче на магистралном путу Пожега-Чачак, а прве информације из истраге указују да је узрок тешке несреће пребрза вожња, односно неприлагођена брзина условима на путу.
27. 11. 2025. у 18:47
ОЛИВЕРА СМЕЊЕНА: Нови уредник на РТС - муж познате певачице, дуго је на јавном сервису
НА ТОЈ позицији у РТС-у је годинама уназад била Оливера Ковачевић.
26. 11. 2025. у 12:55
Коментари (0)