ПАПРИКЕ СА БЕЛИМ СОСОМ: Једноставно, а преукусно
Кремасти сос и мирис печене паприке чине ово јело једним од омиљених летњих класика, једноставним за припрему и увек пуног укуса.
ФОТО: Novosti
Паприке са белим сосом
- 500 г зелених паприка
- Уље за пржење
За сос
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица брашна
- 4 чена белог лука
- 1 шоља јогурта или млека (300 мл)
- 4 кашике сира
- Со, мало љуте папричице (по жељи)
Очистите паприке и пржите док благо не порумене. У међувремену, у истом и другом тигању загрејте маслиново уље и пропржите брашно 2 минута, а да не пожути.
Додајте згњечени бели лук, мало промешајте, а затим додајте јогурт. Ако је густо, можете додати мало воде и оставити брашно са јогуртом док не прокључа. Смањите температуру, а затим додајте свјежи сир, промешајте, додајући укус сољу и мало љуте папричице. Додајте свјежи сир, добро промешајте и додајте пржене паприке у сос. Пажљиво промешајте и оставите да се међусобно упијају укуси 5 минута на ниској температури.
Пријатно!
Препоручујемо
РЕБАРЦА СА КРОМПИРОМ И СЛАНИНОМ: Сочно, ароматично и савршено за породичну вечеру
20. 11. 2025. у 19:00
СУТРА СЛАВИМО АРАНЂЕЛОВДАН: Постоји веровање да се не спрема жито, ево шта је истина
СРПСКА православна црква сутра ће прославити Сабор Светог Архангела Михаила, у народу познатом као Аранђеловдан.
20. 11. 2025. у 22:23
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
АРНАУТОВИЋ ЕМОТИВАН: Пет година имам проблем са супругом
ИЗУЗЕТНО емотиван био је капитен Аустрије Марко Арнаутовић након великог успеха у квалификацијама за Мундијал.
20. 11. 2025. у 12:40
Коментари (0)