ПАПРИКЕ СА БЕЛИМ СОСОМ: Једноставно, а преукусно
Кремасти сос и мирис печене паприке чине ово јело једним од омиљених летњих класика, једноставним за припрему и увек пуног укуса.
 
                                                                                    ФОТО: Novosti
Паприке са белим сосом
- 500 г зелених паприка
- Уље за пржење
За сос
- 4 кашике маслиновог уља
- 1 кашичица брашна
- 4 чена белог лука
- 1 шоља јогурта или млека (300 мл)
- 4 кашике сира
- Со, мало љуте папричице (по жељи)
Очистите паприке и пржите док благо не порумене. У међувремену, у истом и другом тигању загрејте маслиново уље и пропржите брашно 2 минута, а да не пожути.
Додајте згњечени бели лук, мало промешајте, а затим додајте јогурт. Ако је густо, можете додати мало воде и оставити брашно са јогуртом док не прокључа. Смањите температуру, а затим додајте свјежи сир, промешајте, додајући укус сољу и мало љуте папричице. Додајте свјежи сир, добро промешајте и додајте пржене паприке у сос. Пажљиво промешајте и оставите да се међусобно упијају укуси 5 минута на ниској температури.
Пријатно!
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)