ЛОСОС КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Почастите се здравим и брзим ручком

Јована Шведић

08. 09. 2025. у 12:00

ОДЛИЧАН за лагану и здраву вечеру, а може се обогатити и преливом од лимуновог сока и маслиновог уља пре печења.

ЛОСОС КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Почастите се здравим и брзим ручком

Unsplash

Састојци:

  • 450 г филеа лососа, преполовљен
  • маслиново уље
  • 1 мали парадајз, исецкан
  • 5 црни лук (зелени део), исецканих
  • прстохват соли
  • прстохват бибера

Припрема:

  • Загрејте рерну на 185°C.
  • Лосос ставите на плех претходно премазан маслиновим уљем или у плитку посуду за печење. Ако су ивице танке, преклопите их испод филеа да се равномерно испеку.
  • На лосос нарежите исецкани парадајз и млади лук. Посолите и побиберите по укусу.
  • Пеците у загрејаној рерни, без поклопца, око 20 минута или док риба лако не раздваја на влакна виљушком.
  • Послужите топло уз прилог по жељи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво