ПИЛЕТИНА СА ПЕСТОМ И ПЕЧЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту пилетину

Milena Tomasevic

10. 09. 2025. у 13:00

Ако тражите јело које је брзо, једноставно и изгледа као из ресторана – ово је прави избор. Сочна пилетина у кремастом сосу од песта и мирисног печеног парадајза биће хит на свакој трпези.

ПИЛЕТИНА СА ПЕСТОМ И ПЕЧЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту пилетину

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 4 пилећа прса 
  • 280 г чери парадајза
  • ½ црног лука
  • 3 чена белог лука
  • ½ шоље песта
  • ½ шоље павлаке
  • ¼ шоље папмезана
  • маслиново уље
  • со, бибер, паприка, бели лук у праху

Припрема:
Пеците чери парадајз 20 минута на 200°C. Зачините пилетину и испржите по 5 минута са сваке стране. На истом уљу пропржите црни и бели лук, додајте песто и павлаку, па умешајте пилетину и печени парадајз. Послужите топло, посуто пармезаном.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

ДР НОВОСТИ у клиници где се негује стручност, поверење и хумани приступ пацијентима