ПИЛЕТИНА У ТЕСТУ СА СИРОМ: Рецепт за хрскаву сензацију
Пилетина у тесту са сиром доноси савршену комбинацију сочности и хрскавости, а припрема је једноставна и доступна сваком домаћинству. Савршена је и за свечани сто и за опуштено дружење са пријатељима.
ФОТО: Novosti
- 4 филета пилећих прса (исечена на тракице или котлете)
- 150 гр жутог сира (ренданог)
- 1 шоља брашна
- 1/2 шоље млека
- 2 јаја
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 1/2 кашичице слатке паприке
- прстохват чили папричице (по жељи)
- со и бибер по укусу
- уље за пржење
Припрема
Зачините пилетину. Посолите и побиберите пилеће комаде, поспите паприком. Оставите 10–15 минута.
Направите тесто
У чинији измешајте брашно, прашак за пециво, паприку и чили. Умешајте јаја и млеко до глатке смесе густине павлаке. Додајте рендани сир и лагано промешајте.
Пржите
Загрејте уље на средњој ватри. Умочите пилетину у смесу, оцедите вишак и пржите 4–5 минута са сваке стране до златно-смеђе боје. Одложите на папирни убрус.
Сервирајте
Послужите топло уз прилог по жељи – салату, пире кромпир, помфрит или омиљени сос.
Савет
Ако више волите лакшу и здравију верзију, пилетину са сиром можете пећи у рерни (на 200°C око 20 минута).
Пријатно!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (0)