РЕБАРЦА ИЗ РЕРНЕ: Савршен ручак за праве гурмане
Сочна, мирисна и мекана ребарца из рерне један су од оних рецепата који освајају већ на први залогај. Једноставна припрема, а резултат као из ресторана – савршено печено месо које се топи у устима, уз неодољиву арому зачина.
ФОТО: Novosti
Ребарца печена у рерни
Састојци:
- 2 ребра
- 1 кашика маслиновог уља
- 2 кашике смеђег шећера
- 1 кашика паприке
- 2 кашичице белог лука у праху
- 2 кашичице црног лука у праху
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица црног бибера
- 1/2 кашичице кајенског бибера (по жељи, за љутину)
- 1 шоља BBQ соса по вашем избору
Упутство:
Припрема ребара: Загрејте рерну на 135°C. Уклоните танку мембрану са задње стране ребара ради бољег зачињења и мекоће. Да бисте то урадили, увуците нож испод мембране, подигните је и користите папирни убрус да је ухватите и одвојите.
Зачињавање: У малој посуди помешајте смеђи шећер, паприку, бели лук у праху, црни лук у праху, со, бибер и кајенски бибер, ако га користите. Утрљајте маслиново уље на сваку ребарца како би се зачин боље залепио, а затим обилно премажите ребра мешавином зачина.
Умотајте и пеците: Ставите ребра на велики комад алуминијумске фолије, са страном са костима надоле. Чврсто их умотајте и ставите на плех. Пеците у загрејаној рерни око 2,5 до 3 сата, док месо не омекша и лако се не одваја од костију.
Премажите BBQ сосом: Пажљиво извадите ребра из рерне и отворите фолију. Повећајте температуру рерне на 200°C. Обилно премажите ребра BBQ сосом, а затим их вратите у рерну непокривена на додатних 10-15 минута да се сос карамелизује.
Послужите: Оставите ребра да одстоје неколико минута пре него што их исечете између костију. Послужите са додатним BBQ сосом са стране, по жељи.
Пријатно!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (0)