ПИЛЕТИНА СА ЛИМУНОМ И ОРИГАНОМ: Рецепт за печено пиле

Milena Tomasevic

25. 09. 2025. у 14:00

Мирис медитеранских зачина и свежина лимуна чине ову печену пилетину савршеним избором за породични ручак или свечану вечеру. Сочна унутра, а споља златно-хрскава, овај једноставан рецепт доноси топао, сунчан укус Грчке право на ваш сто.

ПИЛЕТИНА СА ЛИМУНОМ И ОРИГАНОМ: Рецепт за печено пиле

FOTO: Novosti

Састојци

  • 1 цело пиле
  • 3 кашике маслиновог уља
  • 2 лимуна
  • 5 гранчица свежег оригана (или 1 кашичица сушеног)
  • со и бибер по укусу

Припрема


Загрејте рерну на 200 °C. У чинији измешајте маслиново уље, сок од једног лимуна, со, бибер и ситно исцепкан оригано. Цело пиле темељно премажите маринадом, пазећи да кожа буде равномерно обложена. Други лимун исеците на кришке и ставите унутар пилета за додатну свежину. Пиле се пече око 1 сат и 30 минута. На сваких 30 минута премажите је сопственим соком из плеха како би кожа остала сочна и хрскава. Након печења оставите да одстоји 10 минута пре сечења. Послужите са свежим лимуном и, по жељи, додатним гранчицама оригана.

Пријатно!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране

РУСИ НАПАЛИ СЕВЕРНО ОД КИЈЕВА: Десетине хиљада људи без струје и воде, Украјинци бесни због недостатка одбране

РУСКИ дронови гађали су у четвртак, 25. септембра, кључну инфраструктуру у градовима Чернигов и Нижин на северу Украјине, оставивши десетине хиљада становника без струје и воде.

25. 09. 2025. у 16:56

Коментари (0)

РЕБАРЦА ИЗ РЕРНЕ: Савршен ручак за праве гурмане