ПИЛЕТИНА СА ЛЕБЛЕБИЈАМА: Здрав, укусан и брз оброк
Ако тражите јело које се брзо припрема, а при томе је хранљиво и пуно укуса, ова комбинација пилетине и леблебија је савршен избор. Кари, тахини и лимун дају посебну арому, а печени лук и леблебије употпуњују јело својом пуноћом укуса.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 600 гр пилетине
- 350 гр куваних леблебија
- 1 главица црног лука
- 2–3 чена белог лука
- ½ шоље маслиновог уља
- ½ шоље воде
- 1 кашичица кари праха
- 1 кашика тахинија
- 1 кашика сенфа
- сок од 1 лимуна
- свеж першун
- со и бибер – по укусу
Припрема:
Загрејте рерну на 190°C. У ватросталну посуду ставите танко исечен црни лук и ситно исецкан бели лук. Преко њих распоредите куване леблебије. На врх додајте комаде пилетине и поспите сољу и бибером. У чинији помешајте воду, маслиново уље, сенф, кари, тахини и лимунов сок. Прелијте преко пилетине и добро распоредите. Покријте посуду алуминијумском фолијом и пеците 40–45 минута.Последњих 10 минута скините фолију да месо лепо порумени. Када је готово, поспите свежим першуном и послужите топло.
Пријатно!
Препоручујемо
ПОСТАН ПЕСТО ОД РУКОЛЕ И АВОКАДА: Кремаст, освежавајућ и другачији од класичног
22. 12. 2025. у 22:45
ПОСНА БАЈАДЕРА: Овај рецепт ће постати центар сваке трпезе (ВИДЕО)
22. 12. 2025. у 13:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
АМЕРИКАНАЦ ЈАСАН: "Украјинци, приватно, признају да ће изгубити Доњецк, али..."
ПОТПРЕДСЕДНИХ САД Џеј Ди Венс изјавио је данас да су територијална питања кључна тачка спорења у преговорима.
22. 12. 2025. у 19:29
Коментари (0)