ХРСКАВА ПИЛЕТИНА У КРЕМАСТОМ СОСУ: Прилог помфрит и зелена боранија
Сочна пилетина у хрскавом поху, укусан кремасти сос, домаћи помфрит и свежа зелена боранија – комбинација која осваја сваког! Обавезно пробајте – ово је рецепт који вреди поновити! ?
ФОТО: Novosti
Састојци
За пилетину:
- 2 пилећа филета
- 1 јаје
- ½ шоље презли
- ⅓ шоље брашна
- 1 кашичица млевене паприке
- со и бибер
- уље за пржење
За сос:
- 200 мл павлаке (30%)
- 1 кашичица сенфа
- 1 чен белог лука (пресован)
- ½ кашичице бибера (по укусу)
- прстохват чилија или љуте папричице
Додаци:
- помфрит (домаћи или замрзнут)
- 200 гр зелене бораније (свеже или замрзнуте)
- 1 кашика путера
- сецкани першун за украс
Припрема
Помфрит:
Ољуштите и исеците кромпир, па га испеците у рерни или тигању до златне боје.
Ако користите замрзнути, припремите по упутству са паковања.
Пилетина:
Исеците филете по дужини на тање комаде, зачините сољу, бибером и паприком. Уваљајте у брашно, затим у умућено јаје и на крају у презле. Пржите у врелом уљу 3–4 минута са сваке стране, док не добију златну корицу.
Сос:
У шерпи загрејте павлаку, додајте сенф, бели лук, бибер и чили. Кувајте 3–4 минута на лаганој ватри, док се не згусне и ароме се не споје.
Зелена боранија:
Ако је свежа, најпре је кратко обарите у сланој води (5–6 минута), па оцедите. У тигању растопите путер и додајте боранију. Пржите 3–4 минута док не омекша, али остане светло зелена и хрскава. По жељи посолите и додајте мало бибера.
Сервирање:
На тањир распоредите хрскаву пилетину, прелијте топлим сосом, додајте помфрит и зелену боранију. Поспите сецканим першуном и послужите одмах.
Уживајте!
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
АНДРЕЈА ЗАБОЛЕЛО ГРЛО У САД: Био код лекара, а рачун му је стигао после пет месеци: "Људи моји, нема шансе!" (ВИДЕО)
ПОТРАЖИТИ лекарску помоћ у страној земљи углавном подразумева огроман трошак, ма колико год се радило о кратком прегледу или безазленом проблему. А једног Андреја је, преглед код америчког ОРЛ специјалисте коштао читавих 2.500 долара (2.313 евра)
02. 12. 2025. у 09:10
Коментари (0)