ХРСКАВИ КРОМПИР СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Невероватно укусан прилог који ће сви обожавати

Milena Tomasevic

13. 10. 2025. у 16:20

Ако тражите савршен прилог који ће се допасти и деци и одраслима, не тражите даље! Овај печени кромпир са белим луком и пармезаном је златно-хрскав споља, мекан изнутра и пун мирисних зачина. Идеалан је уз месо, рибу или као самосталан залогај уз умак.

ХРСКАВИ КРОМПИР СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Невероватно укусан прилог који ће сви обожавати

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 4 велика кромпира (по могућству руже боје),
  • 1/4 шоље маслиновог уља,
  • 3 чена белог лука (згњечена),
  • 1/2 шоље ренданог пармезана,
  • 1 кашичица паприке,
  • 1 кашичица сушеног оригана,
  • 1/2 кашичице праха белог и црног лука,
  • со и бибер по укусу,
  • свеж першун за украс.

Припрема:

Загрејте рерну на 200°C и припремите плех. Кромпир исеците на кришке и потопите у хладну воду 20 минута. Осушите. Помешајте све зачине и уље, па додајте кромпир. Добро промешајте. Поређајте у плех и пеците 35–40 минута, уз једно окретање. По жељи поспите свежим першуном и пармезаном.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају

СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.

20. 12. 2025. у 08:41

Коментари (0)

ДОБРА ВЕСТ ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Попусти у продавницама до 6.500 динара - ево како да их добијете