ХРСКАВИ КРОМПИР СА БЕЛИМ ЛУКОМ И ПАРМЕЗАНОМ: Невероватно укусан прилог који ће сви обожавати
Ако тражите савршен прилог који ће се допасти и деци и одраслима, не тражите даље! Овај печени кромпир са белим луком и пармезаном је златно-хрскав споља, мекан изнутра и пун мирисних зачина. Идеалан је уз месо, рибу или као самосталан залогај уз умак.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 4 велика кромпира (по могућству руже боје),
- 1/4 шоље маслиновог уља,
- 3 чена белог лука (згњечена),
- 1/2 шоље ренданог пармезана,
- 1 кашичица паприке,
- 1 кашичица сушеног оригана,
- 1/2 кашичице праха белог и црног лука,
- со и бибер по укусу,
- свеж першун за украс.
Припрема:
Загрејте рерну на 200°C и припремите плех. Кромпир исеците на кришке и потопите у хладну воду 20 минута. Осушите. Помешајте све зачине и уље, па додајте кромпир. Добро промешајте. Поређајте у плех и пеците 35–40 минута, уз једно окретање. По жељи поспите свежим першуном и пармезаном.
Уживајте!
Препоручујемо
ЗЕЛЕНСКИ СА ПРВЕ ЛИНИЈЕ ФРОНТА ПОСЛАО ПОРУКУ ОЧАЈА: Руса је све више и више! Ситуација тешка и компликована
ПРЕДСЕДНИК Украјине Володимир Зеленски је изјавио да је ситуација на фронту тешка и компликована и да се повећава број руских снага.
20. 12. 2025. у 07:09
ОВО НИКАКО НЕ РАДИТЕ ДРУГОГ ДАНА СВЕТОГ НИКОЛЕ: Обичаји које многи верници не знају
СВЕТИ Никола или Никољдан је слава коју слави велики број верника у Србији. Често можемо чути да је то дан када или славите или идете на славу, па не чуди што се за овај дан везују бројни обичаји.
20. 12. 2025. у 08:41
ВИДИТЕ СНИМАК - ШУТИРАЈУ ГА: Вујадин Савић нападнут у Београду - усред тржног центра (ВИДЕО)
БИВШИ фудбалер Црвене звезде наводно је нападнут у једном тржном центру у Београду.
18. 12. 2025. у 22:08
Коментари (0)