КАРФИОЛ ИЗ РЕРНЕ СА СИРОМ: Хрскав, ароматичан и невероватно укусан!
Одличан оброк
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 1 карфиол
- 2 јајета
- ½ кашичице белог лука у праху (или мало свежег, ситно сецканог)
- 1 кашичица млевене паприке
- ⅔ шоље презли
- ½ шоље ренданог сира (гауда, качкаваљ, пармезан – по укусу)
- со и бибер – по укусу
- уље – по потреби
Припрема:
Оперите карфиол, поделите га на цветиће и кратко прокувајте у сланој води 3–4 минута. Одмах оцедите и исперите хладном водом да задржи боју и чврстину.
У већој чинији помешајте презле, рендани сир, бели лук у праху, паприку, со и бибер. У другој посуди благо умутите јаја.
Сваку цветницу карфиола прво умочите у јаја, па уваљајте у смесу са сиром и презлама.
Плех обложите папиром за печење и лагано премажите уљем. Ређајте карфиол у једном слоју. Пеците у претходно загрејаној рерни на 180°C око 20 минута, док не постане златно-смеђи и хрскав.
Пријатно!
Препоручујемо
БАЈАТОВИЋ ОТКРИО ПОТЕНЦИЈАЛНЕ КУПЦЕ НИС-А: "Руски капитал мора да буде анулиран"
ДИРЕКТОР Србијагаса Душан Бајатовић изјавио је вечерас да продају НИС-а Русима 2008. не види као лош пословни потез, али да руски капитал у тој компанији мора да буде анулиран, јер НИС мора да настави да ради, а као потенцијалне купце НИС-а види субјекте из арапских земаља, али не искључује ни европске, или америчке компаније.
18. 11. 2025. у 22:27
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
ТАЈ МАЛИ ЖУТ БИКИНИ: Тенисерке запалиле нет фоткама са плаже
АРИНА Сабаленка и Паула Бадоса су у жижи.
18. 11. 2025. у 11:34
Коментари (0)