ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Хрскава ужина за сваки дан
ПОХОВАНЕ печурке су једноставно савршене: златно-хрскаве споља, сочне изнутра. Идеалне су као ужина, предјело или прилог уз ручак.
ФОТО: Novosti
Састојци:
- 500 гр свежих, средњих печурака
- 2 јајета
- 1 шоља презли
- ½ шоље брашна (универзалног)
- со и бибер по укусу
- уље за пржење
Припрема:
Очистите печурке и осушите их папирним убрусом. Веће примерке можете пресећи или уклонити дршке.
Сваку печурку уваљајте у брашно, затим у умућена јаја са сољу и бибером, па у презле. За екстра хрскаву корицу, поновите поступак (јаје → презле).
Загрејте уље у дубљем тигању (2–3 cm). Пржите печурке на средњој температури 5–7 минута, док не добију златно-браон боју. Извадите их на папирни убрус да упије вишак уља.
У презле можете додати рендани пармезан, бели лук у праху или сушени оригано — добићете додатни мирис и укус.
Уживајте!
Препоручујемо
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ КЕКС: Старински рецепт који су обожавале генерације (ВИДЕО)
22. 10. 2025. у 13:00
ЈЕСЕЊИ РОЛАТ ОД СИРА И БУНДЕВЕ: Ово је рецепт који смо сви чекали
21. 10. 2025. у 08:54
ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ОРБАНА: Ситуација је опасна, Европа је на прагу рата
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан изјавио је данас да је ситуација опасна и да је Европа на прагу рата.
15. 11. 2025. у 18:52
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година
УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.
13. 11. 2025. у 10:54
Полиција улетела на свадбу, ХАПСИ МЛАДУ - а тек објашњење! Ово је ЛУДНИЦА (ВИДЕО)
ЧАК и на најлепшим свадбама понекад се десе непредвиђене ситуације, ситне грешке или чак већи инциденти.
14. 11. 2025. у 16:23
Коментари (0)