ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Хрскава ужина за сваки дан

Milena Tomasevic

24. 10. 2025. у 08:38

ПОХОВАНЕ печурке су једноставно савршене: златно-хрскаве споља, сочне изнутра. Идеалне су као ужина, предјело или прилог уз ручак.

ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Хрскава ужина за сваки дан

ФОТО: Novosti

Састојци:

  • 500 гр свежих, средњих печурака
  • 2 јајета
  • 1 шоља презли
  • ½ шоље брашна (универзалног)
  • со и бибер по укусу
  • уље за пржење

Припрема:

Очистите печурке и осушите их папирним убрусом. Веће примерке можете пресећи или уклонити дршке.

Сваку печурку уваљајте у брашно, затим у умућена јаја са сољу и бибером, па у презле. За екстра хрскаву корицу, поновите поступак (јаје → презле).

Загрејте уље у дубљем тигању (2–3 cm). Пржите печурке на средњој температури 5–7 минута, док не добију златно-браон боју. Извадите их на папирни убрус да упије вишак уља.

Послужите топле уз сос по избору — јогурт са белим луком, мирођију или тартар. Одлично иду и уз печен кромпир или свежу салату.

У презле можете додати рендани пармезан, бели лук у праху или сушени оригано — добићете додатни мирис и укус.

Уживајте!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

ЗЕЛЕНСКИ АЛАРМИРАО ЕВРОПУ: Русија ће покренути велику агресију на континент, позната и година

УКРАЈИНСКИ председник Володимир Зеленски тврди да Русија планира да покрене велику агресију на европском континенту 2029. или 2030. године, наводећи да на то указује повећана руска производња оружја.

13. 11. 2025. у 10:54

Коментари (0)

МИ СМО УСПАВАНИ ДИВ, ДРУГО МЕСТО НА ТАБЕЛИ НИЈЕ ОПЦИЈА! Прво обраћање новог тренера Партизана од кад је стигао у клуб