КОРАК ПО КОРАК ДО САВРШЕНЕ ЧОРБЕ: Припрема траје само 10 минута (РЕЦЕПТА)

21. 03. 2023. у 17:45

ЧОРБА са поврћем долази са Балкана

КОРАК ПО КОРАК ДО САВРШЕНЕ ЧОРБЕ: Припрема траје само 10 минута (РЕЦЕПТА)

Фото: Схуттерстоцк

Рецепт за чорбу коју сви треба да научимо да правимо нашли смо на сајту Дидy китцхен.

Чорба са поврћем - састојци:

2 комада кромпира
2 комада шаргарепе
1/2 мање главице лука
2 комада беле зелени
4 цвета броколија
4 цвета карфиола
50 грама кукуруза
2 коцке за супу (кокошија или јунећа)
1 кашика павлаке
50 мл. млека
2 јаја
млевени бибер
со по укусу
1 кашика маслиновог уља
2 литре вреле воде

Чорба са поврћем - припрема:

Поврће очистите и исеците на коцкице (лук, шаргарепу, белу зелен, тиквицу, кромпир).

Ставите у шерпу кашику маслиновог уља и сецкано поврће. Пропржите поврће пар минута, прелите са две литре вреле воде (можете је прокувати у кетлеру) и убаците две коцке за супу. Оставите да се кува 20 - ак минута, затим додајте карфиол, броколи и кукуруз. Оставите да се кува још 15 - 20 минута.

Помешајте јаја, павлаку и млеко.

Када је повће скувано додајте мешавину од јаја, павлаке,млека и додајте секани пешун. Пријатно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност

БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.

22. 04. 2025. у 12:01

Коментари (0)

ХАМЗА ИЗ НОВОГ ПАЗАРА ПРЕДВОДИ БЛОКАДЕРЕ НА УСКРС (ВИДЕО)