ПОСНА САЛАТА СА МАКАРОНАМА: Одлична као предјело или комплетан оброк, а толико се брзо спрема да ћете је правити стално
ПОСНА салата са макаронама лако се прави, а може да замени комплетан оброк.

Foto: Jutjub/Printskrin/Lako je kuvati
Посна салата са макаронама одличан је прилог уз неко друго јело, а може бити и комплетан оброк који се брзо спрема, а дуго ће вас држати ситима. Може да буде и сјајно предјело за свечану трпезу, а рецепт је и више него једноставан.
Састојци:
- пола празилука
- 200 г шампињона
- 200 г посних макарона
- 300г посног мајонеза
- 1/2 кашичице оригана
- со
- бибер
Припрема:
Макароне кувати 6-7 минута у прокључалој води са мало соли. На умереној температури на 2-3 кашике уља продинстати ситно сецкан празилук. До се лук динста очистите шампињоне и исеците на ситније комаде. Након 10-ак минута динстања лука додајте и шампињоне, 1/4 кашичице соли, оригано, бибер и динстати још 10-15 минута док вода коју су пустили шампињони не испари.
Шампињоне додати у оцеђене макароне, промешати и поклопљено оставити да се потпуно охлади. На сваких 15-ак минута протресите шерпу да се макароне не залепе. Уколико то будете радили кашиком постоји шанса да ће се макароне мало изгњечити. У охлађене макароне додати мајонез и лагано измешати како би се равномерно распоредио, па пребацити у суд у ком ћете чувати салату.
(Курир Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

САТИМА БЕЗ СТРУЈЕ, РЕАКТОР ХЛАДИЛИ ДИЗЕЛОМ: Хитно саопштење Директората за радијациону и нуклеарну безбедност Србије о стању у Шпанији
ПОСТУПАК хлађења успостављен је уз помоћ дизел генератора.
29. 04. 2025. у 13:02 >> 13:06
Коментари (0)