ПРАВИ ЛЕТЊИ ОБРОК: Испробајте савршен рецепт за чорбу од тиквица
КРЕМ супе врло су ин, а посебно лагане попут ове изврсне од тиквица коју, тек мало угушћену, можете послужити и као умак.
Идеално летње јело, чак ће и оним млађим омогућити лакши оброк, а родитељима мање стреса. Неодољивог је окуса, па што да је не испоробате и ви.
Састојци:
600 г тиквица
80 г лука
1-2 чена белог лука
100 мл павлаке за кување
1,5 л воде
2 кашике маслаца
2-3 кашике лимуновог сока
1 кашика вегете
Припрема:
Маслац загрејте и на њему благо пропржите лук. Затим додајте нарезане тиквице и све кратко пропржите.
Додајте нарезани кромпир, 1 л воде, вегету и кувајте око 20 минута.
На крају додајте изгњечени бели лук.
Кувано поврће уситните, додајте остатак воде, павлаку за кување и лимунов сок, па све заједно још мало кратко прокувајте.
У крем чорбу, можете уместо лимуновог сока додати пар капи аћето балзамика, пише "Кулинарка".
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
КОРАК ПО КОРАК ДО САВРШЕНЕ ЧОРБЕ: Припрема траје само 10 минута (РЕЦЕПТА)
21. 03. 2023. у 17:45
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (1)