НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
![НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк](/data/images/2022-03-21/208127_pumpkin-soup-g5d13beb55-640_fmob.jpg)
Фото: Free Images Pixabay
Међу поврћем, бундева је један од најконцентриранијих извора алфа-линоленске киселине (АЛА), омега-3 есенцијалне масне киселине која је врло добра за здравље срца. Неправедно запостављена у исхрани, бундева позната као “домаћа банана” садржи обиље витамина и минерала, богата је влакнима, посебно пектином. Искористите њене благодети на време и направите овај сјајан потаж од бундеве.
Састојци:
400гр бундеве (исецкане на коцкице) Фото: Free Images Pixabay
4 шаргарепе (Исецкане на колутове)
1 већи кромпир (Исецкан на коцкице)
1,5 л воде
свеж першун
3 чена белог лука
2 мања црна лука
со, бибер
Припрема:
Кувати у води бундеву, шаргарепу, кромпир и црни лук око 20-35 минута.
Када се поврће скува исцедите воду и испасирајте састојке помоћу штапног миксера. Ако немате ручни миксер можете да се и послужите блендером или мултипрактиком.
Када сте испасирали поврће, вратите га на шпорет и додајте со и бибер, промешајте и када проври, кувајте га још око 3 минута, па додајте у смесу исецкан першун и бели лук. Промешајте и припреми ваш потаж за послужења.
По жељи можете у потаж додати павлаку, кисело млеко или ситни сир. Ако уз њега додате и лепо препречени хлеб, овај оброк може бити и замена за класичан ручак.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА И БРОКОЛИЈА: Лагани оброк у којем ћете уживати (ВИДЕО) ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА И БРОКОЛИЈА: Лагани оброк у којем ћете уживати (ВИДЕО)](/data/images/2023-09-06/394682_potaz_t.jpg?time=1694005932)
ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА И БРОКОЛИЈА: Лагани оброк у којем ћете уживати (ВИДЕО)
06. 09. 2023. у 21:00
![КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута](/data/images/2023-10-06/405937_capture-2_t.jpg?time=1696588079)
КРЕМАСТИ КОЛАЧ ОД САМО ПАР САСТОЈАКА: Топи се у устима, а готов је за 15 минута
06. 10. 2023. у 12:00
![ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу](/data/images/2023-10-05/405541_capture_t.jpg?time=1696501743)
ОВАКО СПРЕМЉЕНУ БОРАНИЈУ ЈЕДУ СВИ: Издашан и неодољиво укусан ручак за целу породицу
05. 10. 2023. у 12:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (1)