НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк

Novosti online

07. 10. 2023. у 11:02

БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк

Фото: Free Images Pixabay

Међу поврћем, бундева је један од најконцентриранијих извора алфа-линоленске киселине (АЛА), омега-3 есенцијалне масне киселине која је врло добра за здравље срца. Неправедно запостављена у исхрани, бундева позната као “домаћа банана” садржи обиље витамина и минерала, богата је влакнима, посебно пектином. Искористите њене благодети на време и направите овај сјајан потаж од бундеве.

Састојци:

400гр бундеве (исецкане на коцкице)

4 шаргарепе (Исецкане на колутове)
1 већи кромпир (Исецкан на коцкице)
1,5 л воде
свеж першун
3 чена белог лука
2 мања црна лука
со, бибер

Фото: Free Images Pixabay

Припрема:

Кувати у води бундеву, шаргарепу, кромпир и црни лук око 20-35 минута.

Када се поврће скува исцедите воду и испасирајте састојке помоћу штапног миксера. Ако немате ручни миксер можете да се и послужите блендером или мултипрактиком.

Када сте испасирали поврће, вратите га на шпорет и додајте со и бибер, промешајте и када проври, кувајте га још око 3 минута, па додајте у смесу исецкан першун и бели лук. Промешајте и припреми ваш потаж за послужења.

По жељи можете у потаж додати павлаку, кисело млеко или ситни сир. Ако уз њега додате и лепо препречени хлеб, овај оброк може бити и замена за класичан ручак.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ЊУЈОРК ТАЈМС: Руси прешли северну границу таквом брзином и снагом, Украјинци били потпуно изненађени

ОФАНЗИВА руских снага на харковском правцу показала се толико брзом и снажном да им оскудне одбрамбене структуре Украјине нису постале препрека, а осиромашени редови украјинских оружаних снага нису били спремни да бране своје положаје, пише Њујорк тајмс.

19. 05. 2024. у 07:38

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (1)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом