НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
07. 10. 2023. у 11:02
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
Повезане вести

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело
Овај потаж је толико богат разноврсним састојцима да вас врло лако може заситити, те може бити и главно јело, за вечеру, рецимо.
27. 04. 2025. у 10:00
Најновије из рубрике

ЧОКО ОРАНЖ МАФИНИ: Чоколада и наранџа – класика која не излази из моде (ВИДЕО)
ДАНАС вам доносимо рецепт за неодољиве чоко-оранж мафине, укусни десерт који спаја две савршено усклађене ароме.
31. 05. 2025. у 20:22

ПРАВА КАФАНСКА: Телећа чорба, баш као из ресторана (ВИДЕО)
РУЧАК "на кашику" свима је омиљени, а овом рецепту нико не може одолети.
31. 05. 2025. у 11:00

ИСКОРИСТИТЕ ДОК ИМ ЈЕ СЕЗОНА: Пролећни тарт са јагодама, феноменалан десерт одушевиће и оне избирљиве (ВИДЕО)
КРЕМАСТИ, лагани десерт који ће вас освежити у трену.
31. 05. 2025. у 09:00

СПРЕМИТЕ ПАЛЕНТУ КАО ИТАЛИЈАНИ: Тако је укусна да јој нећете моћи одолети (ВИДЕО)
ИТАЛИЈАНИ једу паленту са грилованим поврћем или месом, на овај начин не угоје се ни грам.
31. 05. 2025. у 07:00

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА КОЛАЧ КАРПАТИ: Изгледа као из посластичарнице, а прави се лако (ВИДЕО)
КАРПАТИ колач је кремаст, лаган и визуелно импресиван десерт који подсећа на планинске врхове по којима је и добио име.
30. 05. 2025. у 11:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.