НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
07. 10. 2023. у 11:02
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
Повезане вести

МОЖЕТЕ ДА ГА НОСИТЕ И НА ПОСАО У ТЕРМОС ЧАШИ: Потаж од бундеве, брз, једноставан и здрав оброк "на кашику"
НАЈБРЖА и најздравија чорба спрема се за 15 минута, нећете погрешити ако га будете правили свако други дан.
18. 06. 2025. у 09:00
Најновије из рубрике

ПИЛЕЋА ЧОРБА: Топло јело за било које доба године
Пилећа чорба је укусно и топло јело које прија у свако доба године. Лака је за припрему, а увек нас подсети на домаћу кухињу.
23. 08. 2025. у 10:00

МАЛИНА ТОРТИЦА: Једноставан рецепт за савршену слатку паузу
Лагана, освежавајућа и неодољиво кремаста – ова малина тортица је савршен десерт за сваку прилику. Брза је за припрему, а изгледа као да је стигла из витрине најлепше посластичарнице.
23. 08. 2025. у 09:00

ПИТА ПИЦА: Рецепт за неодољиву комбинацију укуса
Данас са вама делимо рецепт за питу-пицу – неодољиву комбинацију меканог теста, богатог филa и мириса који освајају на први залогај. Савршена је за породични ручак или дружење са пријатељима.
23. 08. 2025. у 08:00

ШТАПИЋИ СА СИРОМ: Рецепт за брзу и укусну грицкалицу
Мирисни, мекани и топли штапићи са сиром идеални су за доручак, ужину или као грицкалица уз дружење. Једноставно се припремају, а још брже поједу.
23. 08. 2025. у 07:00

ПАПРИКЕ СА БЕЛИМ СОСОМ: Једноставно, а преукусно
Кремасти сос и мирис печене паприке чине ово јело једним од омиљених летњих класика, једноставним за припрему и увек пуног укуса.
22. 08. 2025. у 21:11
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.