НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
07. 10. 2023. у 11:02
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
Повезане вести

МОЖЕТЕ ДА ГА НОСИТЕ И НА ПОСАО У ТЕРМОС ЧАШИ: Потаж од бундеве, брз, једноставан и здрав оброк "на кашику"
НАЈБРЖА и најздравија чорба спрема се за 15 минута, нећете погрешити ако га будете правили свако други дан.
18. 06. 2025. у 09:00

КРЕМАСТ СА ШИТАКИ ПЕЧУРКАМА: Богати потаж, заситан, да може бити и главно јело
Овај потаж је толико богат разноврсним састојцима да вас врло лако може заситити, те може бити и главно јело, за вечеру, рецимо.
27. 04. 2025. у 10:00
Најновије из рубрике

БРЗО, ЈЕДНОСТАВНО И БЕЗ НЕРЕДА: Најлакша паста из једне шерпе, са спанаћем и парадајзом (ВИДЕО)
ОВА кремаста, мирисна и лагана тестенина прави се стално!
21. 06. 2025. у 09:00

ЗОВУ ИХ И "РОЛНИЦЕ СРЕЋЕ", А ГОТОВЕ СУ ЗА 10 МИНУТА: Овако спремљене прженице морате да пробате (ФОТО)
ПЕКУ се на тигању, филују се крем сиром, џемом, чоколадним намазом или воћем и готове су за 10 минута!
21. 06. 2025. у 07:00


ДЕТОКС ИЗ ТАЊИРА: Крем супа од кеља и тиквица
ЛАГАНА, кремаста и пуна витамина, укус јој је изненађујуће богат, иако се прави од сасвим обичних састојака.
20. 06. 2025. у 09:00

БЕЗ МИКСЕРА И КОМПЛИКАЦИЈА: Старински рецепт - проја са празилуком (ВИДЕО)
СОЧНА изнутра, хрскава споља, а празилук и фета јој дају посебан шмек. Идеална је као доручак, ужина или лагана вечера.
20. 06. 2025. у 07:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.