НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД БУНДЕВЕ: Препун витамина, ако се овако једе може да буде и оброк
07. 10. 2023. у 11:02
БУНДЕВА је свакако краљица јесени, зато просто мора да се нађе на вашој трпези.
Повезане вести

ПОТАЖ СА БРОКОЛИЈЕМ: Здрав и укусан оброк који ће вас одушевити, овакву арому још нисте осетили
ПОТАЖ са броколијем се прави уз додатак белог лука који јој даје савршену арому.
06. 02. 2025. у 11:00
Најновије из рубрике

КОЛАЧИ СА НАЈСЛАЂИМ ИМЕНОМ НА СВЕТУ: Медењаци, баш као што су га правиле и наше баке
Традиционални колачићи које сви воле, а имају и дебелог разглога за то.
22. 04. 2025. у 16:00

КИНЕСКА САЛАТА: Укусна кремста пикантерија која је заситна и преукусна
Кинеска салата постаће неизоставни део сваке трпезе када је будете пробали.
22. 04. 2025. у 14:30

ЈЕДНОСТАВАН РЕЦЕПТ ЗА ЧУПАВЦЕ У ОБЛИКУ МАФИНА: Још слађи и укуснији, правићете стално
Савршен спој чупаваца и мафина у једном десерту, прсте да полижете.
22. 04. 2025. у 13:00

ДЕКОРАТИВНО И УКУСНО: Ролат од меса са јајима, ни највећи гурмани му неће одолети
Укусан, сочан и декоративан — овај ролат је прави хит на трпези, посебно после Ускрса и "гомиле" скуваних јаја.
22. 04. 2025. у 11:30

ДОМАЋА ПАРАДАЈЗ ЧОРБА: Јело које крепи организам у моменту, по старом рецепту из бакине кухиње
Сочна и здрава, за право уживање.
22. 04. 2025. у 10:00
EvGenije
07.10.2023. 12:46
Sve je OK osim priče o ceđenju. Povrće se, istina, može ocediti pa onda ispasirati, ali se voda u kojoj se kuvalo mora sačuvati i vratiti u ispasirano povrće. U protivnom, pire od povrća se ne bi mogao kuvati jer je pregust i zagorio bi (potaž je upravo to, razvodnjeni pire od povrća). A može se i bez ceđenja, upotrebom štapnog miksera. Radi boljeg ukusa, u potaž od bundeve treba dodati i čašu pavlake i malo naribanog muskatnog oraščića.