ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија

Novosti online

05. 12. 2023. у 10:14

ПРАВА ризница витамина и минерала - потаж од поврћа и кикирикија, укусан је и можете га јести као лаган оброк. Потаж је реч француског порекла, а означава јело врло слично нашој крем чорби.

ОДЛИЧАН КАО ЛАГАН А ХРАНЉИВ ОБРОК: Потаж од поврћа и кикирикија

Фото Shutterstock

Ових хладних дана пробајте потаж са поврћем. Можете га јести као предјело, али и као лаган оброк пун витамина и минерала. Потаж се може правити од бундеве или поврћа. За још кремастију структуру и лепши укус, иде и кикирики путер.

Састојци:

* 2 кашике маслиновог уља
* 1 главица црвеног лука
* 1 жута паприка
* 3 кашике свежег исецканог ђумбира
* 1/2 кашике мајчине душице
* 1/2 кашике слатке зачинске паприке
* 1/4 кашичице мускатног орашчића
* 1/4 кашичице цимета
* 1/8 кашичице кајенске паприке у праху
* 3 шоље исецканог слатког кромпира
* 1/2 шоље исецкане шаргарепе
* 30 г парадајза из конзерве
* 4 шоље бујона од поврћа
* 3/4 кашичице соли
* 1/2 шоље путера од кикирикија
* 1 кашика пиринчаног сирћета

За посипање:

* 50 г печеног кикирикија

* мало свежег коријандера

Рецепт за потаж од поврћа и кикирикија:

У већој шерпи загрејте уље, па додајте исецкан црвени лук, ђумбир и бибер. Помешајте, па динстајте око 3-5 минута. Убаците мајчину душицу, слатку зачинску паприку, мускатни орашчић, цимет, кајенску паприку у праху. Династајте још који минут, мешајући. Додајте поврће - исецкан кромпир, парадајз, шаргарепу, исецкану жуту паприку, бујон и со. Када проври на средњој температури, смањите ватру и оставите да се потаж крчка још 25-30 минута. Додајте путер од кикирикија и сирће, па блендирајте док потаж не добије уједначену структуру. Поспите сецканим кикирикијем и коријандером.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

ШЕШЕЉ О СЦЕНАРИЈУ КОЈИ НИКО НИЈЕ НИ САЊАО: Народ је био у заблуди (ВИДЕО)