ОСВЕЖАВА И ОДЛИЧНО СЕ СЛАЖЕ СА ГИРОСОМ, МЕСОМ: Омиљена цацики салата
ЧУВЕНУ цацики салату можете да направите и у свом дому.
Савршен спој краставца, лука, мирођије и грчког јогурта никога неће оставити равнодушним. Једите је као прилог, уз гирос или јела од меса.
Потребно:
* 3 свежа краставца
* 200 г грчког јогурта
* 2 крупнија чена белог лука
* кашичица исецкане мирођије
* 1 кашика маслиновог уља
* 1 кашика лимуновог сока
* прстохват бибера
* со по укусу
Припрема:
Прво ољуштите краставце и кашичицом извадите средину са семенкама. Нарендајте краставце и ставите их у цедиљку. Посолите их и оставите да се оцеде од вишка воде.
Ченове белог лука прелијте са 2-3 кашике маслиновог уља и оставите их пола сата, да уље упије ароме лука. Бели лук ситно нарендајте. Сједините бели лук и грчки јогурт, па оставите смесу преко ноћи у фрижидеру. Додајте исецкану мирођију, маслиново уље, лимунов сок, бибер и со по укусу. Добро промешајте све састојке. Уживајте !
(Stil)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00
НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса
09. 12. 2023. у 07:00
ТРАДИЦИОНАЛНО ЈЕЛО КОЈЕ СРБИ ОБОЖАВАЈУ: Слана сарма торта идеална за славе
09. 12. 2023. у 11:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)