БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане

Новости онлине

28. 03. 2024. у 14:41

Баварска кухиња синоним је за јаку домаћинску храну, која умногоме подсећа на нашу трпезу. Кобасице су незаобилазан део њихове традиције и спремају се на безброј начина.

БАВАРСКА ЧОРБА ОД КРОМПИРА И КОБАСИЦЕ: Њена припрема је врло једноставна, а одушевиће све праве гурмане

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 200 г свежих кобасица
  • 600 мл темељца
  • 1 кг кромпира
  • 2 шаргарепе
  • 2 црвене паприке
  • 1 главица лука
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашичица алеве паприке
  • со, бибер
  • мало уља

Припрема:

У дубоку шерпу ставите ситно насецкан црни и бели лук, па динстајте док се не застакле. Паприке исецкајте, ставите у шерпу и динстајете још пар минута док не омекну. Сипајте темељац, убаците кромпир и шаргарепу које сте исекли на мање коцке, све зачините по укусу, поклопите и оставите да се крчка око 15 минута. Кобасице исеците на колутове, па их додајте у чорбу, а уколико има потребе, ставите још зачина, смањите ватру и кувајте још 15 минута. Служите док је још врућа уз препечени хлеб.

(Stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СВИ ВОЛЕ ДОМАЋЕ: Перутнина Птуј чува традицију квалитета већ 120 година