СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса
СУПА страћатела је традиционална италијанска супа. Позната је по томе што је изузетно лагана и укусна, у питању је бистри бујон, обично од пилетине или било ког поврћа.

Фото: Shutterstock
Састојци:
- 1 л пилећег бујона
- 2 јајета
- 3 кашике презли (може и гриз)
- 3 кашике ренданог пармезана
- 1 кашика маслиновог уља
- мало соли и бибера
- мало першуна
- мало млевене црвене паприке
Припрема:
Прокувајте супу од пилетине и зачините је по укусу.
У чинији умутите јаја и полако додајте презле или гриз. Када се све то сједини, убаците рендани пармезан, зачине и ситно сецкани першун па добро промешајте. Смеса би требала да буде као нека течна паста.
У кључалу супу постепено сипајте ову смесу од јаја и мешајте све док не дође до кључања. У почетку ће вам деловати као да је вода мутна али ће се разбистрити како се бујон буде загревао.
Када проври, искључите ринглу. При послуживању можете да украсите са прстохватом млевене црвене паприке.
(Ona)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)