ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном
НИШТА не окрепљује организам тако добро као домаћа јунећа супа са кнедлама.
Састојци:
- за кнедле:
- јаја 1
- пшенични гриз 4 кашике
- уље 1 кашика
- со по укусу
- за супу:
- јунећа ребра 600 г
- со 1 кашичица
- суви зачин 1 кашика
- шаргарепа 2
- корен першуна 2
- целер 1 мањи
- вода 2 л
- јунећа кост 1
- першуново лишће 1 кашика сецкано
Припрема:
У већи лонац додати опрано месо и очишћено поврће. Додати јунећу кост, со и зачин, па прелити са водом и крчкати око 60 минута. Супу процедити. Поврће исецкати. Кувано месо извадити и исецкати на мање парчиће. Све вратити у процеђену супу. Ставити на ринглу да проври, додати со и бибер по укусу. Кад проври смањити температуру. Припрема кнедли: Јаје умути са мало соли. Додати гриз и сјединити. Док супа још лагано ври полако кашичицом спуштати мале кнедле. Кувати 10 минута, затим склонити са шпорета, па додати сецкано першуново лишће. Пријатно!
(Žena)
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)