ЈУНЕЋА СУПА СА КНЕДЛАМА ОД ГРИЗА: Нема ништа боље него када ручак започнете са домаћом храном
НИШТА не окрепљује организам тако добро као домаћа јунећа супа са кнедлама.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- за кнедле:
- јаја 1
- пшенични гриз 4 кашике
- уље 1 кашика
- со по укусу
- за супу:
- јунећа ребра 600 г
- со 1 кашичица
- суви зачин 1 кашика
- шаргарепа 2
- корен першуна 2
- целер 1 мањи
- вода 2 л
- јунећа кост 1
- першуново лишће 1 кашика сецкано
Припрема:
У већи лонац додати опрано месо и очишћено поврће. Додати јунећу кост, со и зачин, па прелити са водом и крчкати око 60 минута. Супу процедити. Поврће исецкати. Кувано месо извадити и исецкати на мање парчиће. Све вратити у процеђену супу. Ставити на ринглу да проври, додати со и бибер по укусу. Кад проври смањити температуру. Припрема кнедли: Јаје умути са мало соли. Додати гриз и сјединити. Док супа још лагано ври полако кашичицом спуштати мале кнедле. Кувати 10 минута, затим склонити са шпорета, па додати сецкано першуново лишће. Пријатно!
(Žena)

ДАЊУ САМ МЕДИЦИНСКА СЕСТРА, НОЋУ СТРИПТИЗЕТА: "Мушкарци ме се превише плаше, сама сам последњих седам година" (ФОТО)
ЖЕНА по имену Хејли Хупер открила је да јој самопоуздање „уништава“ љубавни живот јер мушкарци сматрају да је „превише застрашујућа“.
23. 05. 2025. у 18:06

ХРВАТ ПОГИНУО НА ФРОНТУ У УКРАЈИНИ: Био официр француске војске, борио се у Луганску
ТОНИ Херцег, Хрват из Босне и Херцеговине и официр француске војске, погинуо је 6. маја у Луганској области у Украјини.
23. 05. 2025. у 17:00
Коментари (0)