САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа

Новости онлине

23. 04. 2024. у 11:00

Комплетан оброк за целу породицу.

САЛАТА СА ЈУНЕТИНОМ, ПАРАДАЈЗОМ И РУКОЛОМ: Савршен спој меса и поврћа

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г јунетине,
  • 300 г руколе,
  • 300 г парадајза,
  • 1 црни лук,
  • 1 дл црног вина,
  • 1 кашичица бибера,
  • 1 кашичица соли,
  • 2 кашике уља,
  • 1 дл сока од поморанџе,
  • 1 љута папричица,
  • 1 ловоров лист

Припрема:

Јунетину исеците на траке, а црни лук ситно исецкајте. Ставите црни лук да се динста, додајте му јунетину, бибер и ловоров лист. Наставите да динстате док месо не порумени, додајте со и црно вино, па крчкајте док месо не буде готово. Ако имате већ кувану јунетину, спремите сос без меса и на крају додајте цепкану кувану јунетину и продинстајте све два минута, да месо поприми укусе, па наставите са припремом рецепта.

Помешајте сок од поморанџе, уље, со и бибер, па добро промешајте да се састојци сједине. Овим дресингом прелијте опрану и очишћену руколу. У чинију ставите руколу, готову јунетину, парадајз исечен на комаде и ситно исечену љуту папричицу. Све благо промешајте и послужите.

(danas)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!