НЕОДОЉИВА САЛАТА ОД ПИРИНЧА И ШУНКЕ: Празнична трпеза не може проћи без ње
Није ништа слично оним салатама које сте правили.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
- 200 г пиринча
- 1 коцка за пилећу супу
- 150 г маринираних шампињона
- 350 г прашке шунке
- 1 кашичица сенфа
- 2 кашике сирћета
- 3 кашике уља
- 3 кесице мајонеза
- бибер, со
- 1 главица црног лука
- 1/2 везе першуна
Припрема:
Пиринач скувајте у води којој сте додали коцку за супу. Шампињоне оцедите, а шунку исеците на дуже резанце. Све припремљене намирнице помешајте. Преливу од сенфа, сирћета, уља, бибера и мало соли додајте ситно исецкан црни лук и першунов лист. Добро измутите и додајте мајонез. Прелијте салату, измешате је и охладите.
(Тrpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    У СУСРЕТ ВАСКРСУ: Како да савршено скувате јаје - Овај трик увек упали
02. 05. 2024. у 09:00
 
                    
                    СЛАНИ РОЛАТ СА МАКОМ: Савршено предјело за васкршњу празничну трпезу
02. 05. 2024. у 15:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
Коментари (0)