ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали

Новости онлине

30. 04. 2024. у 09:00

Телећа чорба несумњиво је једно од омиљених предјела на српским трпезама.

ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали

Foto: Shutterstock

У кафани се најчешће наручује, а чини се да је укус кафанске телеће чорбе непревазиђен. Али, на једноставан начин можете припремити укусну телећу чорбу и код куће. Телеће месо се најпре исецка и пропржи, а потом меша са динстаним поврћем.

Састојци:

  • 230 г црног лука
  • 70 г корена целера
  • 130 г пашканата
  • 120 г кромпира
  • 550 г телећег меса
  • 1 жуманце
  • 30 г павлаке
  • сецкани першун за посипање (опционо)
  • 60 мл уља
  • 30 г брашна
  • со по укусу
  • бибер по укусу
  • Фото: Јутјуб принтскрин

     

Припрема:

Црни лук исецкајте, а месо за телећу чорбу исеците на коцкице. У шерпу загрејте уље, па убаците црни лук и динстајте док не порумени. Додајте месо и пржите док не промени боју. Сипајте воду онолико колико је довољно да прекрије месо. Додајте со, па смањите температуру на средње нижу и оставите да се крчка 40-45 минута. Огулите кромпир, па га исецкајте на коцкице заједно са шаргарепом, пашканатом и кореном целера. Додајте поврће у шерпу, промешајте, па прелијте са око 1,5 л воде. На средњој ватри кувајте телећу чорбу око 30-35 минута. Неколико кашика чорбе помешајте са брашном постепено. Сједињене састојке вратите у шерпу. Жуманце умутите са павлаком, а потом додајте ту мешавину у телећу чорбу. Добро промешајте, па побиберите и посолите. Поспите телећу чорбу сецканим першуном и служите.

(stvarukusa/mondo)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара