ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали
Телећа чорба несумњиво је једно од омиљених предјела на српским трпезама.
У кафани се најчешће наручује, а чини се да је укус кафанске телеће чорбе непревазиђен. Али, на једноставан начин можете припремити укусну телећу чорбу и код куће. Телеће месо се најпре исецка и пропржи, а потом меша са динстаним поврћем.
Састојци:
- 230 г црног лука
- 70 г корена целера
- 130 г пашканата
- 120 г кромпира
- 550 г телећег меса
- 1 жуманце
- 30 г павлаке
- сецкани першун за посипање (опционо)
- 60 мл уља
- 30 г брашна
- со по укусу
- бибер по укусу
-
Припрема:
Црни лук исецкајте, а месо за телећу чорбу исеците на коцкице. У шерпу загрејте уље, па убаците црни лук и динстајте док не порумени. Додајте месо и пржите док не промени боју. Сипајте воду онолико колико је довољно да прекрије месо. Додајте со, па смањите температуру на средње нижу и оставите да се крчка 40-45 минута. Огулите кромпир, па га исецкајте на коцкице заједно са шаргарепом, пашканатом и кореном целера. Додајте поврће у шерпу, промешајте, па прелијте са око 1,5 л воде. На средњој ватри кувајте телећу чорбу око 30-35 минута. Неколико кашика чорбе помешајте са брашном постепено. Сједињене састојке вратите у шерпу. Жуманце умутите са павлаком, а потом додајте ту мешавину у телећу чорбу. Добро промешајте, па побиберите и посолите. Поспите телећу чорбу сецканим першуном и служите.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)