ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Засениће све које сте до сад пробали
Телећа чорба несумњиво је једно од омиљених предјела на српским трпезама.
У кафани се најчешће наручује, а чини се да је укус кафанске телеће чорбе непревазиђен. Али, на једноставан начин можете припремити укусну телећу чорбу и код куће. Телеће месо се најпре исецка и пропржи, а потом меша са динстаним поврћем.
Састојци:
- 230 г црног лука
- 70 г корена целера
- 130 г пашканата
- 120 г кромпира
- 550 г телећег меса
- 1 жуманце
- 30 г павлаке
- сецкани першун за посипање (опционо)
- 60 мл уља
- 30 г брашна
- со по укусу
- бибер по укусу
-
Припрема:
Црни лук исецкајте, а месо за телећу чорбу исеците на коцкице. У шерпу загрејте уље, па убаците црни лук и динстајте док не порумени. Додајте месо и пржите док не промени боју. Сипајте воду онолико колико је довољно да прекрије месо. Додајте со, па смањите температуру на средње нижу и оставите да се крчка 40-45 минута. Огулите кромпир, па га исецкајте на коцкице заједно са шаргарепом, пашканатом и кореном целера. Додајте поврће у шерпу, промешајте, па прелијте са око 1,5 л воде. На средњој ватри кувајте телећу чорбу око 30-35 минута. Неколико кашика чорбе помешајте са брашном постепено. Сједињене састојке вратите у шерпу. Жуманце умутите са павлаком, а потом додајте ту мешавину у телећу чорбу. Добро промешајте, па побиберите и посолите. Поспите телећу чорбу сецканим першуном и служите.
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00
ИЛОН МАСК ПОДЕЛИО СНИМАК ИСТИНЕ: "НАТО је бомбардовао Београд како би распарчао Србију" (ВИДЕО)
МИЛИЈАРДЕР Илон Маск, власник Тесле, "Спејс Икса", друштвене платформе Икс, поделио је на свом профилу говор у којем Џефри Сакс прича о нелегалном бомбардовању Србије од стране НАТО-а.
12. 11. 2024. у 15:47
"ГЛАВНА ТЕМА ЈЕ ДА ЛИ ЋЕ МОСКВА БИТИ ГАЂАНА" Велико упозорење Вучића: Свет се креће по ивици амбиса!
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обратио се јавности после говора на Самиту КОП29 у Азербејџану.
12. 11. 2024. у 12:33
НАЈВЕЋИ ЈАТАК "ЗЕМУНАЦА" Она је била последња линије одбране клана - у кући крила килограме кокаина, а онда им пресудила
ПОСЛЕ убиства Ђинђића, она се представљала као Зорица Весић и купила је салаш у месту Путинци, где се једно време скривао врх земунског клана.
13. 11. 2024. у 10:23
Коментари (0)