ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице

Новости онлине

13. 05. 2024. у 17:46

Ову чорбу ћете заволети на први залогај. Џигерица спремљена на овај начин неће бити жилава већ ће се топити у устима, а све то јер се пре стављања у чорбу потапа у млеко на пола сата.

ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 700 г пилеће џигерице
  • 3 шаргарепе
  • 1 црни лук
  • 2 чена белог лука
  • 1 паприка
  • 1 литар бујона
  • 500 мл воде
  • 80 г пиринча
  • 200 мл млека
  • маслиново уље
  • со, бибер, першун
  • 120 мл павлаке за кување
  • 2 жуманцета

Припрема:

Џигерицу потопите у млеко на пола сата како би омекшала. Шаргарепу нарендајте и пропржите са црним и белим луком. Посолите, додајте паприку. Затим додајте џигерицу коју сте испрали водом након млека. Динстајте око 5 минута па додајте воду и бујон. зачините. Кувајте 15 минута на лаганој ватри. Жуманца умутите са павлаком и 250 мл воде, додајте их у чорбу. Кувајте 2 минута на лаганој ватри. Поспите першуном.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРЕПЛИЋУ СЕ ШПИЈУНСКА И ВОЈНА МРЕЖА ОКО СРБИЈЕ! Појачан притисак на нашу земљу с циљем да промени позиције о националним питањима

ПРЕПЛИЋУ СЕ ШПИЈУНСКА И ВОЈНА МРЕЖА ОКО СРБИЈЕ! Појачан притисак на нашу земљу с циљем да промени позиције о националним питањима

СРБИЈА се тренутно налази у обручу војно-политичког притиска, а све с циљем да се уздрмају наше позиције по питању Косова и Метохије, чврста намера о очувању Републике Српске по Дејтонском споразуму, али и става о украјинскоруском сукобу.

05. 07. 2024. у 07:16

МИЛЕНА ЈЕ КУПИЛА ГАРНИТУРУ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ПАКАО Салони намештаја пробијају рокове за испоруку - Купци кревет сањају, на поду спавају

МИЛЕНА ЈЕ КУПИЛА ГАРНИТУРУ, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО "ПАКАО" Салони намештаја пробијају рокове за испоруку - Купци кревет сањају, на поду спавају

ДА усељење у стан може да се одужи, а да мајстори, ангажовани на реновирању или адаптацији, нису нимало криви за то, најбоље знају потрошачи приликом куповине намештаја. Све је више примедаба грађана на неажурност и неодговорност салона, јер пробијају договорене рокове доставе. Још већа мука од тога је што се неретко догађа да купљени комади стигну са грешком, па то додатно продужава чекање. Савет зналаца из области заштите права потрошача је да рекламације трговцима упуте писаним путем. Ако то не помогне, сектор тржишне инспекције при Министарству унутрашње и спољне трговине следећа је адреса.

05. 07. 2024. у 08:36

Коментари (0)

ВЕЧЕРАС ДОЛАЗИ МЛАД МЕСЕЦ У РАКУ: Доноси велику енергију, а ево шта то значи за сваки хороскопски знак