ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице
Ову чорбу ћете заволети на први залогај. Џигерица спремљена на овај начин неће бити жилава већ ће се топити у устима, а све то јер се пре стављања у чорбу потапа у млеко на пола сата.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 700 г пилеће џигерице
- 3 шаргарепе
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 1 паприка
- 1 литар бујона
- 500 мл воде
- 80 г пиринча
- 200 мл млека
- маслиново уље
- со, бибер, першун
- 120 мл павлаке за кување
- 2 жуманцета
Припрема:
Џигерицу потопите у млеко на пола сата како би омекшала. Шаргарепу нарендајте и пропржите са црним и белим луком. Посолите, додајте паприку. Затим додајте џигерицу коју сте испрали водом након млека. Динстајте око 5 минута па додајте воду и бујон. зачините. Кувајте 15 минута на лаганој ватри. Жуманца умутите са павлаком и 250 мл воде, додајте их у чорбу. Кувајте 2 минута на лаганој ватри. Поспите першуном.
Препоручујемо

КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима
06. 05. 2024. у 13:00

ПОСНА ЧОРБА ОД ПАРАДАЈЗА: Посно јело на кашику, веома укусно и сласно
26. 04. 2024. у 11:00

УКРАЈИНА ИЗДАЛА УПОЗОРЕЊЕ: Руси ће ноћас лансирати ракету која може да носи нуклеарно оружје
РУСИЈА планира „тренажно“ лансирање интерконтиненталне балистичке ракете РС-24 „Јарс“ у ноћи између 18. и 19. маја, саопштила је украјинска војна обавештајна служба (ГУР) 18. маја.
18. 05. 2025. у 15:55

ИНЦИДЕНТ У ДРУГОМ КРУГУ ИЗБОРА У РУМУНИЈИ: Полиција извела председничког кандидата са бирачког места (ВИДЕО)
РУМУНСКИ председнички кандидат и лидер националистичке странке Алијанса за уједињење Румуна Ђорђе Симион и фаворит на прошлогодишњим поништеним изборима, Калин Ђорђеску, полиција је извела са бирачког места у Могошоаји (предграђу Букурешта).
18. 05. 2025. у 09:54

САМО 5 ЗЕМАЉА: Ко је све гласао за Србију и како - максималних 12 од комшија (ФОТО)
ПОСЛЕ завршеног финала "Евровизије 2025", на званичном сајту престижног музичког такмичења објављено је и како су гласале земље учеснице у полуфиналима.
18. 05. 2025. у 11:34
Коментари (0)