ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Чорба од црног лука с хлебом и пармезаном, запечена у рерни!
Укусно кувано јело на француски начин.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г црног лука
- 50 г ренданог пармезана
- 50 г путера
- 5 кашика киселе павлаке
- 6 кришки хлеба
- 1 кашика брашна
Припрема:
Исецкајте црни лук на танке листиће и продинстајте на загрејаном путеру да порумени. Додајте брашно и мешајте на тихој ватри 3-4 минута. Додајте 1,5 литар воде и појачајте ватру да проври. Тада смањите ватру и кувајте 20 минута. Посолите и побиберите по укусу. Додајте павлаку уз мешање. Одозго ставите кришке хлеба, поспите их пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док се качкаваљ не запече.
Препоручујемо
ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице
13. 05. 2024. у 17:46
ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00
КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима
06. 05. 2024. у 13:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
Глумац из "Игре судбине" наследио дворац и све уложио у пољопривреду: "Краљ Александар је крстио децу у нашој породици"
"КО ГОД од пољопривреде живи, знајте да је радан човек."
01. 12. 2025. у 18:06
Коментари (1)