ФРАНЦУСКИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Чорба од црног лука с хлебом и пармезаном, запечена у рерни!
Укусно кувано јело на француски начин.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 300 г црног лука
- 50 г ренданог пармезана
- 50 г путера
- 5 кашика киселе павлаке
- 6 кришки хлеба
- 1 кашика брашна
Припрема:
Исецкајте црни лук на танке листиће и продинстајте на загрејаном путеру да порумени. Додајте брашно и мешајте на тихој ватри 3-4 минута. Додајте 1,5 литар воде и појачајте ватру да проври. Тада смањите ватру и кувајте 20 минута. Посолите и побиберите по укусу. Додајте павлаку уз мешање. Одозго ставите кришке хлеба, поспите их пармезаном и пеците у загрејаној рерни на 180 степени док се качкаваљ не запече.
Препоручујемо

ДОМАЋА ЧОРБА СА ПИЛЕЋОМ ЏИГЕРИЦОМ: Нема ништа лепше од домаће вруће чорбице
13. 05. 2024. у 17:46

ЧОРБА ОД ЦЕЛЕРА И КУПУСА: Јело које окрепљује и враћа снагу, идеално за мршављење
24. 04. 2024. у 13:00

КРЕМ ЧОРБА ОД КЕЉА И КРОМПИРА: Здраво кувано јело богато витаминима
06. 05. 2024. у 13:00

ДРАМА НА НЕБУ: Земља која се граничи са Србијом дигла борбене авионе због руских дронова
У РУМУНИЈИ је била проглашена ваздушна узбуна у округу Тулча због масовног напада руских дронова на Украјину, саопштило је данас румунско Министарство одбране.
02. 07. 2025. у 11:13

"МОГЛО БИ УМРЕТИ 4.500 ЉУДИ" Ова земља је најугроженија на Западном Балкану, хитан састанак у СЗО због врућина у Европи
ЈУЖНА Европа суочава се са жестоким топлотним таласом - температуре прелазе 40 степени Целзијуса, а у шпанској покрајини Уелва измерено је рекордних 46 степени, што је највиша јунска температура у историји земље. Истовремено, Италија, Грчка, Португалија и Западни Балкан такође бележе рекордне врућине, праћене шумским пожарима и људским жртвама.
01. 07. 2025. у 11:45

РЕАГОВАЛА И ПОЛИЦИЈА: Ухватила рођеног оца са љубавницом - направила ХАОС на улици (ВИДЕО)
БРОЈНИ житељи колумбијског града Санта Марте сведочили су недавно драматичним сценама након што је једна 19-годишња девојка пресрела аутомобил у којем се њен отац налазио у друштву љубавнице.
02. 07. 2025. у 20:26
Коментари (1)