ГУРМАНСКА ХАМБУРГЕР СУПА: Супа са млевеном говедином и поврћем
Гурманска хамбургер супа прави се са млевеном говедином и зачињена је црвеним и белим луком. Можете да је прилагођавате свом укусу што се тиче зачина.
Састојци:
- 1/2 кашике маслиновог уља
- 450 г млевене говедине
- 1 средњи лук, исечен на коцкице
- 3 чена белог лука, млевена
- 500 г говеђег бујона
- 400 г печеног парадајза
- 2 кашике парадајз пасте
- 1 кашичица сушеног босиљка
- 1 кашичица сушеног оригана
- 3 средња жута кромпира, нарезана на коцкице
- 250 г смрзнутог мешаног поврћа
- со и бибер, по укусу
Припрема:
Да бисте направили хамбургер супу, у великом лонцу за супу загрејте маслиново уље на средњој ватри. Додајте млевену говедину и кувајте док не порумени, око 5 минута. Оцедите вишак масноће.
Додајте лук и кувајте док не постане провидан. Затим додајте бели лук и кувајте док не замирише, око 1 минут. Умешајте парадајз пасту и кувајте 1-2 минута. Затим додајте говеђи бујон, неоцеђен печени парадајз, босиљак и оригано. Доведите смесу до кључања. Додајте кромпир и смрзнуто мешано поврће. Смањите топлоту и кувајте око 20-25 минута, или док кромпир не омекша. Зачините супу сољу и бибером по укусу. Послужите топло и уживајте у хамбургер супи.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)