САЛАТА СА ПРОСОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо се спрема, још брже поједе
За салату од проса биће вам потребно само пола сата, уз кување самог проса. Можете да је једете као оброк салату, или као прилог уз главно јело.
Састојци:
- 250 г проса
- 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
- 1 кашика гарам масале
- 1 кашика куркуме
- 1 средњи патлиџан исецкан
- 1 црвена паприка ситно исецкана на коцкице
- 400 г леблебија
- 60 г сувог грожђа
- 125 г руколе
- 30 г пекан ораха исецканих
- Соли по укусу
- Црни бибер по укусу
Припрема:
За почетак припреме салате од проса, прво добро скувајте просо. У међувремену, помешајте уље, гарам масалу и куркуму у малој тегли или стакленој чинијици. Половином те масе прелијте поврће и зачините прстохватом соли.
Загрејте рерну на 220 °C. Раширите поврће на тепсију и пеците 20 минута, на пола печења (10 минута) окрените тепсију. Помешајте просо, печено поврће, леблебије, суво грожђе, руколу и пекан орахе у великој чинији. Прелијте преостали дресинг и добро промешајте салату од проса. Зачините сољу и бибером по укусу. Уживајте у салати од проса!
(stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРОБАЈТЕ САЛАТУ СА ПИЛЕТИНОМ, ФЕТОМ И ЈАГОДАМА: Изненађујуће добра комбинација
25. 05. 2024. у 11:00
САЛАТА ОД МЛАДИХ КРОМПИРА И ПАВЛАКЕ: Брза и једноставна припрема
22. 05. 2024. у 17:00
ТАКО САЛАТА: Препуна меса, поврћа и са доста сира, савршена за добар оброк
21. 05. 2024. у 12:34
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)