САЛАТА СА ПРОСОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо се спрема, још брже поједе

Новости онлине

29. 05. 2024. у 11:00

За салату од проса биће вам потребно само пола сата, уз кување самог проса. Можете да је једете као оброк салату, или као прилог уз главно јело.

САЛАТА СА ПРОСОМ И ПОВРЋЕМ: Брзо се спрема, још брже поједе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 250 г проса
  • 1 кашика екстра девичанског маслиновог уља
  • 1 кашика гарам масале
  • 1 кашика куркуме
  • 1 средњи патлиџан исецкан
  • 1 црвена паприка ситно исецкана на коцкице
  • 400 г леблебија
  • 60 г сувог грожђа
  • 125 г руколе
  • 30 г пекан ораха исецканих
  • Соли по укусу
  • Црни бибер по укусу

Припрема:

За почетак припреме салате од проса, прво добро скувајте просо. У међувремену, помешајте уље, гарам масалу и куркуму у малој тегли или стакленој чинијици. Половином те масе прелијте поврће и зачините прстохватом соли.

Загрејте рерну на 220 °C. Раширите поврће на тепсију и пеците 20 минута, на пола печења (10 минута) окрените тепсију. Помешајте просо, печено поврће, леблебије, суво грожђе, руколу и пекан орахе у великој чинији. Прелијте преостали дресинг и добро промешајте салату од проса. Зачините сољу и бибером по укусу. Уживајте у салати од проса!

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ ЖИВИ ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

ПРИЧА О НАЈСТАРИЈЕМ СРПСКОМ КРСТУ КОЈИ "ЖИВИ" ПРЕКО 1.000 ГОДИНА: Преноси се са колена на колено и окупља људе све три вере (ВИДЕО)

У НАЈНОВИЈЕМ пројекту "Новости" под називом "Другачије приче" доносимо вам ексклузивне снимке са планине Румије и причу о најстаријем српском крсту који породица Андровић из околине Бара чува више од 1.000 година.

02. 07. 2024. у 15:14

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ХИТНА ПОРУКА ЛЕ ПЕНОВЕ: Макрон хоће да изврши административни државни удар

ЛИДЕРКА француске крајње деснице Марин ле Пен оптужила је данас француског председника Емануела Макрона да жури да именује највише званичнике, што она види, како је навела, као преотимање власти.

02. 07. 2024. у 14:14

Коментари (0)

ИСПРОБАЈТЕ ИКЕА КРЕАТИВ: Уз помоћ вештачке интелигенције и 3Д технологије креирајте свој идеални животни простор