ЦЕЗАР ПАСТА: Ако волите цезар салату, овај кремасти оброк са тестом ћете обожавати
ЈЕДНА од ретких салата коју већина с одушевљењем једе је Цезар салата.
 
                                                                                    Фото: Free Images Pixabay
Воле је и деца и одрасли, ипак, некада је свима потребно нешто конкретније, калоричније што ће поправити дан.
Састојци:
- 600 г пилећих прса
- со 2 кашичице
- бибер 0,50 кашичице
- маслиново уље 3 кашике
- паста 250 г
- бели лук 3 чена
- инћуни 3 кашичице
- павлака за кување 1,75 шоље
- сенф 1 кашика
- зачинско биље 2 кашике
- пармезан 0,50 шоље
- сок од лимуна 1 кашика
Припрема:
Закувајте велики лонац воде за тестенину. У међувремену, припремите пилетину: Осушите пилетину убрусима. Равномерно је поспите 1 кашичицом соли и са 1/4 кашичице свеже млевеног бибера. Загрејте 2 кашике уља у великом тигању на средње јакој ватри, око 3 минута. Додајте зачињену пилетину и пржите, окрећући према потреби, отприлике 8 минута. Склоните пилетину с тигања, ставите на тањир и покријте алуминијском фолијом да остане топла.У кипућу воду умешајте тестенину и 1 кашику соли. Кувај, повремено мешајући, док тестенина не буде ал денте, отприлике 11 минута.
Док се тестенина кува, загрејте преосталу 1 кашику уља у истом тигању на средње јакој ватри. Додајте ситно насецкани бели лук и фино насецкане инћуне и пржите стално мешајући, док не замирише, отприлике 30 секунди. Полако умешајте павлаку за кување, сенф и италијанско зачинско биље и шпатулом постружите "загорене" делове с дна тигања. Кувајте на средње јакој ватри, непрестано мешајући, док се сос не згусне, отприлике 3 минуте. Склоните са ватре и додајте пармезан, сок од лимуна и преосталу 1/4 кашичице соли и свеже млевеног бибера, мешајући док се сир не отопи. Кад је тестенина кувана, добро је оцедите и пребаците у тигањ са умаком.
Умешајте пилеће филете док се потпуно не сједине са сосом.
(superrecepti/žena)
Препоручујемо
 
                    
                    ПАСТА СА БРОКОЛИЈЕМ: Кремасто уживање, ручак који ретко ко може да прескочи
14. 04. 2024. у 11:00
 
                    
                    СА СЛАНИНОМ, ЈЕДНА ПОРЦИЈА НЕЋЕ БИТИ ДОВОЉНА: Сласна паста за праве гурмане
14. 02. 2024. у 07:47
 
                    
                    ПРОБАЈТЕ САЛАТУ СА ПИЛЕТИНОМ, ФЕТОМ И ЈАГОДАМА: Изненађујуће добра комбинација
25. 05. 2024. у 11:00
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)