ВИТАМИНСКА ЧОРБА: Лако се прави, а још лакше једе

Новости онлине

02. 06. 2024. у 09:00

Одличан начин да једном недељно очистите организам од масти и токсина.

ВИТАМИНСКА ЧОРБА: Лако се прави, а још лакше једе

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 600 г пелата 
  • 1 главица кеља  
  • 200 г леблебија из конзерве 
  • 1 љута папричица 
  • 1 црни лук 
  • 2 кашике ренданог ђумбира 
  • 1 кашика маслиновог уља 
  • 1 шоља воде 
  • 1/2 кашичице млевеног бибера 
  • 1 кашичица соли                                                                                                                             

Припрема: 

Кељ исеците на трачице, љуту папричицу на колутове, леблебију оцедите од воде. У шерпи, на маслиновом уљу продинстајте исецкан црни лук, додајте љуту паприку, ђумбир и динстајте уз мешање око пет минута. Додајте воду, пелат, кељ, леблебије и све зачине. Када чорба проври, смањите температуру на најнижу и крчкајте још око пола сата. Штапним миксером направите густу чорбу. Декоришите по жељи - першуном или леблебијама ако вам је остало мало у конзерви.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  (trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                       

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)

СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.

20. 01. 2025. у 11:29

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)

КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.

19. 01. 2025. у 10:15

Коментари (0)

НЕМА ВИШЕ МИРА Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом