ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају
Овај гурмански специјалитет можете увек да једете, а припрема није компликована. Ако сте љубитељ пикантне хране, не сумњамо да ће вас овај рецепт одушевити.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 шаран
- 1 ослић
- 2 парадајза
- 1 кашика парадајз пасте
- 1 црни лук
- 2 љуте папричице
- 2 чена белог лука
- мало ђумбира
- 1 кашичица коријандера у праху
- 1 кашичица гарам масале (по жељи)
- 1/2 кашичице кима у праху
- 1/4 кашичице куркуме у праху
- 1 кашичица соли
- 2-3 шоље воде
Припрема:
Ако сте купили целе комаде рибе, очистите је и исеците, а најбоље је да имате филете. У блендер ставите црни лук, парадајз, љуту папричицу и бели лук. Добро изблендирајте, па сипајте у шерпу коју сте мало науљили. Затим додајте парадајз пире и поклопите, па крчкајте 10 минута. Када се згусне додајте рендани ђумбир, коријандер, гарам масалу, ким и куркуму, па посолите. Промешајте, па сипајте воду и опет лепо сједините. Додајте комаде рибе, а можете и да је исечете, па промешајте и поклопите. Кувајте још 15 минута док риба не буде спремна.
(stvarukusa/mondo)

ПОРОДИЦЕ У ШОКУ НАКОН ШТО СУ ОТВОРИЛЕ КОВЧЕГЕ СА ТЕЛИМА: Нове бизарности након пада авиона у Индији
СИН жене која је погинула у паду авиона компаније Air India изјавио је за Би-Би-Си да су у ковчегу с телом његове мајке пронађени и „други остаци“.
23. 07. 2025. у 16:49

ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМЦИ ХАПШЕЊА ШИПТАРСКОГ ТЕРОРИСТЕ: Овако је пао бивши припадник ОВК у Свилајнцу, ево за шта се сумњичи (ВИДЕО)
ШИПТАРСКИ терориста и бивши истакнути припадник терористичке ОВК Халили Лулзин, ухапшен је данас у Свилајнцу, у заједничкој акцији Безбедносно-информативне агенције, Службе за откривање ратних злочина УКП МУП-а Републике Србије, а у сарадњи са Тужилаштвом за ратне злочине.
22. 07. 2025. у 20:54

НАУЧНИЦИ У СТРАХУ - РИЗИК ОД НЕСТАНКА: Ада Бојана и Бококоторски залив у опасности - море никада није било такво
НИВО Јадранског мора ће, према пројекцијама, до краја века порасти 35 центиметара (цм), што ће угрозити обалска подручја, посебно подручје Аде Бојане и делове Бококоторског залива, наводи се у прошлогодишњем Нацрту Националног плана Црне Горе за прилагођавање на климатске промене.
25. 07. 2025. у 08:55
Коментари (0)