ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја

Новости онлине

07. 06. 2024. у 07:00

Одличан рецепт и никад лакша припрема.

ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја

Foto: Shutterstock


Састојци:
  • 300 г димљеног пилећег меса
  • (или 300 г белог меса)
  • 100 г сувог меса по жељи)
  • 2 средње главице лука
  • 2 парадајза (или сок)
  • 100 мл црног или белог вина
  • 1 паприка
  • 500 г белог кромпира
  • со и бибер
  • уље
  • першун

Припрема:

Димљену пилетину добро оперите па је кратко пробарите у води. Воду сачувајте. Ако стављате обично бело месо, ово није потребно, само месо исецкајте на коцкице.

Очистите лук и ситно га исецкајте. Издинстајте га кратко на мало уља, па спустите пилетину и кратко пропржите.

Налијте водом и кувајте двадесетак минута. Ако стављате суво месо, њега само исецкајте и додајте у чорбу.

Ољуштите кромпир, исеците на коцкице и додајте у чорбу па кувајте двадесетак минута.

Парадајз ољуштите, уситните га у блендеру па додајте у чорбу (можете користити и замрзнути или, ако немате, ставите сок од парадајза). Кувајте десетак минута.

Додајте вино, па кувајте још десет минута. Ако желите гушћу чорбу, можете извадити мало кромпира па га ситно испасирати и вратити у шерпу.

На крају, додајте мало шећера, бибера и першун. Проверите да ли треба досолити, јер је димљено месо већ слано. Можете додати и мало воде у којој сте барили димљену пилетину.

Дотерајте укус по жељи и служите са добрим интегралним хлебом и салатом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

ЗГАЗИО ГА ЈЕ! Шешељ најавио велику политичку промену