ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја
Одличан рецепт и никад лакша припрема.
![ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја ГУСТА ЧОРБА СА СУВИМ МЕСОМ: Укус који осваја](/data/images/2024-06-06/493343_shutterstock-gusta-corba_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
- 300 г димљеног пилећег меса
- (или 300 г белог меса)
- 100 г сувог меса по жељи)
- 2 средње главице лука
- 2 парадајза (или сок)
- 100 мл црног или белог вина
- 1 паприка
- 500 г белог кромпира
- со и бибер
- уље
- першун
Припрема:
Димљену пилетину добро оперите па је кратко пробарите у води. Воду сачувајте. Ако стављате обично бело месо, ово није потребно, само месо исецкајте на коцкице.
Очистите лук и ситно га исецкајте. Издинстајте га кратко на мало уља, па спустите пилетину и кратко пропржите.
Налијте водом и кувајте двадесетак минута. Ако стављате суво месо, њега само исецкајте и додајте у чорбу.
Ољуштите кромпир, исеците на коцкице и додајте у чорбу па кувајте двадесетак минута.
Парадајз ољуштите, уситните га у блендеру па додајте у чорбу (можете користити и замрзнути или, ако немате, ставите сок од парадајза). Кувајте десетак минута.
Додајте вино, па кувајте још десет минута. Ако желите гушћу чорбу, можете извадити мало кромпира па га ситно испасирати и вратити у шерпу.
На крају, додајте мало шећера, бибера и першун. Проверите да ли треба досолити, јер је димљено месо већ слано. Можете додати и мало воде у којој сте барили димљену пилетину.
Дотерајте укус по жељи и служите са добрим интегралним хлебом и салатом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају](/data/images/2024-06-04/492504_shutterstock-riblja-corba_t.jpg?time=1717580233)
ОДЛИЧАН РЕЦЕПТ ЗА РИБЉУ ЧОРБУ: Специјалитет који ни највећи гурмани не одбијају
05. 06. 2024. у 11:00
![ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица](/data/images/2024-05-30/490248_shutterstock-pileca-supa-sa-kelerabom_t.jpg?time=1717148876)
ПИЛЕЋА ЧОРБА СА КЕЛЕРАБОМ: Лагана, здрава и преукусна чорбица
31. 05. 2024. у 11:00
![„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли... „КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...](/data/images/2021-05-10/94398_untitled_kf.jpg?time=1719076408)
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."
НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.
22. 06. 2024. у 19:05
![ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и мигови ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и мигови](/data/images/2024-06-27/501005_rat-u-ukrajini_kf.jpg?time=1719475326)
ЕКСПЛОЗИЈЕ У КИЈЕВУ: Украјинци јављају да је погођена престоница, ракете су стигле са мора, а бомбардовали су и "мигови"
МИКОЛ Олешчук, командант Ратног ваздухопловства Украјине, на Телеграму је изнео податке о руском нападу
27. 06. 2024. у 09:15 >> 09:17
![УДАЛА СЕ КАЋА: Срце најлепше одбојкашице украо славни кошаркаш - видите само венчаницу како јој стоји (ФОТО) УДАЛА СЕ КАЋА: Срце најлепше одбојкашице украо славни кошаркаш - видите само венчаницу како јој стоји (ФОТО)](/data/images/2022-10-15/276675_katarina-lazovic-foto-n-skenderija-instagram-lazaaa7_kf.jpg?time=1719679907)
УДАЛА СЕ КАЋА: Срце најлепше одбојкашице "украо" славни кошаркаш - видите само венчаницу како јој стоји (ФОТО)
"ОД ДАНАС, уз пријатељи, браћа, додајемо и - кумови", стоји у опису фотографије са венчања.
29. 06. 2024. у 18:51
Коментари (0)