САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука
ПОТАЖ од кромпира и празилука прави се са белим луком, који се заједно са празилуком продинста на путеру, па се додају кромпир, ловоров лист и бујон.
Због павлаке за кување заиста је неодољив.
Састојци:
30 г путера
4 бела дела празилука, преполовљена по дужини и танко исечена
3 чена белог лука, ситно исецкана
2 литре пилећег или повртног бујона
1 кг кромпира ољуштеног и исеченог на коцкице
1 ловоров лист
со и бибер по укусу
30 мл павлаке за кување
свежи влашац или млади лук, насецкан на колутове, за украс
Рецепт за потаж кромпира и празилука:
У великом тигању растопите путер. Додајте празилук и динстајте од 3 до 5 минута. Умешајте бели лук док не замирише, око 30 секунди. Додајте пилећи бујон, кромпир, ловоров лист, 1 кашичицу соли и ½ кашичице бибера и прокувајте. Смањите топлоту и кувајте док празилук и кромпир не омекшају, око 15 до 20 минута.
Извадите ловоров лист. Изблендирајте супу, док не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте павлаку за кување. Зачините по укусу сољу и бибером. Сервирајте украшено влашцем.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
14. 06. 2024. у 09:00
ПИТА ОД ЈАЈА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Најбољи предлог за доручак (ВИДЕО)
13. 06. 2024. у 07:00
ТРАМП ЗАПАЛИО СВЕТ ИЗЈАВОМ: Не могу да искључим могућност употребе војне силе!
НОВОИЗАБРАНИ председник САД Доналд Трамп изјавио је данас да не може да искључи могућност употребе војне силе или економске принуде, укључујући повећање царина, када је у питању преузимање контроле над Гренландом и Панамским каналом.
07. 01. 2025. у 18:50
"ОСВЕТА МАЂАРСКОЈ ЗБОГ ПОДРШКЕ ДОНАЛДУ ТРАМПУ" Сијарто оштро о санкцијама САД-а Орбановом шефу кабинета
МИНИСТАР спољних послова Мађарске Петер Сијарто данас је критиковао одлуку Вашингтона да уведе санкције шефу кабинета мађарског премијера Виктора Орбана, Анталу Рогану, због сумње да је умешан у корупцију у Мађарској.
07. 01. 2025. у 18:12
НИЈЕ НИ СЛУТИО ТРАГИЧНУ ВЕСТ: Мемедовић поделио слику са Милорадом дан пре његове смрти (ФОТО)
МИЛИНКОВИЋ је отишао у цркву на литургију где му је изненада позлило.
07. 01. 2025. у 13:21
Коментари (0)