САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука
ПОТАЖ од кромпира и празилука прави се са белим луком, који се заједно са празилуком продинста на путеру, па се додају кромпир, ловоров лист и бујон.

Фото Shutterstock
Због павлаке за кување заиста је неодољив.
Састојци:
30 г путера
4 бела дела празилука, преполовљена по дужини и танко исечена
3 чена белог лука, ситно исецкана
2 литре пилећег или повртног бујона
1 кг кромпира ољуштеног и исеченог на коцкице
1 ловоров лист
со и бибер по укусу
30 мл павлаке за кување
свежи влашац или млади лук, насецкан на колутове, за украс
Рецепт за потаж кромпира и празилука:
У великом тигању растопите путер. Додајте празилук и динстајте од 3 до 5 минута. Умешајте бели лук док не замирише, око 30 секунди. Додајте пилећи бујон, кромпир, ловоров лист, 1 кашичицу соли и ½ кашичице бибера и прокувајте. Смањите топлоту и кувајте док празилук и кромпир не омекшају, око 15 до 20 минута.
Извадите ловоров лист. Изблендирајте супу, док не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте павлаку за кување. Зачините по укусу сољу и бибером. Сервирајте украшено влашцем.
(Ствар укуса)
Препоручујемо

БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
14. 06. 2024. у 09:00

ПИТА ОД ЈАЈА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Најбољи предлог за доручак (ВИДЕО)
13. 06. 2024. у 07:00

ПУТИН И ЗЕЛЕНСКИ ДОЛАЗЕ НАДОМАК СРБИЈЕ?! Нове информације о месту сусрета двојице лидера
ВИШИ званичник у администрацији америчког председника Доналда Трампа рекао је да би састанак руског и украјинског председника Владимира Путина и Володимира Зеленског могао да се одржи у Мађарској, преноси Ројтерс.
19. 08. 2025. у 11:18

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28

ИЗ СВИХ УГЛОВА: 32 године млађа жена нашег глумца се скинула у бикини (ФОТО)
МАРИЈА је објавила читав низ фотографија. Она је позирала у бикинију и фотографисала се из свих могућих углова.
18. 08. 2025. у 22:13
Коментари (0)