САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука
ПОТАЖ од кромпира и празилука прави се са белим луком, који се заједно са празилуком продинста на путеру, па се додају кромпир, ловоров лист и бујон.

Фото Shutterstock
Због павлаке за кување заиста је неодољив.
Састојци:
30 г путера
4 бела дела празилука, преполовљена по дужини и танко исечена
3 чена белог лука, ситно исецкана
2 литре пилећег или повртног бујона
1 кг кромпира ољуштеног и исеченог на коцкице
1 ловоров лист
со и бибер по укусу
30 мл павлаке за кување
свежи влашац или млади лук, насецкан на колутове, за украс
Рецепт за потаж кромпира и празилука:
У великом тигању растопите путер. Додајте празилук и динстајте од 3 до 5 минута. Умешајте бели лук док не замирише, око 30 секунди. Додајте пилећи бујон, кромпир, ловоров лист, 1 кашичицу соли и ½ кашичице бибера и прокувајте. Смањите топлоту и кувајте док празилук и кромпир не омекшају, око 15 до 20 минута.
Извадите ловоров лист. Изблендирајте супу, док не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте павлаку за кување. Зачините по укусу сољу и бибером. Сервирајте украшено влашцем.
(Ствар укуса)
Препоручујемо

БРЗ, ЗДРАВ И УКУСАН РУЧАК: Пуњене тиквице без меса - лагана летња варијанта
14. 06. 2024. у 09:00

ПИТА ОД ЈАЈА СА СПАНАЋЕМ И СИРОМ: Најбољи предлог за доручак (ВИДЕО)
13. 06. 2024. у 07:00

НЕВЕРОВАТНА ПРИЧА ИЗ СРБИЈЕ: Два брата и сестра освојили 300 медаља - они су прави генијалци (ВИДЕО)
ОНИ су Илија, Јована и Василије Хаџи-Пурић, полазници Центра за таленте "Никола Тесла".
10. 09. 2025. у 12:13

ОВО ЈЕ ДЕТАЉАН СПИСАК НАМИРНИЦА КОЈИМА ЋЕ ПАСТИ ЦЕНА: Нове економске мере важне за грађане
ПРЕСЕДНИК Србије Александар Вучић истакао је јуче приликом излагања о смањењу маржи на кућну хемију и прехрамбене производе, а у оквиру представљања нових економских мера за грађане, да снижење које ће уследити као последица ограничења трговачких маржи обухвата 3000 производа из 23 групе.
25. 08. 2025. у 13:15

Имају месечну плату 109.050$, а СИРОТИЊА су! Све им поједе кирија
ИМА и таквих случајева...
10. 09. 2025. у 09:24
Коментари (0)