САВРШЕНСТВО "НА КАШИКУ": Ароматични потаж од кромпира и празилука

Novosti online

14. 06. 2024. у 11:00

ПОТАЖ од кромпира и празилука прави се са белим луком, који се заједно са празилуком продинста на путеру, па се додају кромпир, ловоров лист и бујон.

САВРШЕНСТВО НА КАШИКУ: Ароматични потаж од кромпира и празилука

Фото Shutterstock

Због павлаке за кување заиста је неодољив.

Састојци:

30 г путера
4 бела дела празилука, преполовљена по дужини и танко исечена
3 чена белог лука, ситно исецкана
2 литре пилећег или повртног бујона
1 кг кромпира ољуштеног и исеченог на коцкице
1 ловоров лист
со и бибер по укусу
30 мл павлаке за кување
свежи влашац или млади лук, насецкан на колутове, за украс

Рецепт за потаж кромпира и празилука:

У великом тигању растопите путер. Додајте празилук и динстајте од 3 до 5 минута. Умешајте бели лук док не замирише, око 30 секунди. Додајте пилећи бујон, кромпир, ловоров лист, 1 кашичицу соли и ½ кашичице бибера и прокувајте. Смањите топлоту и кувајте док празилук и кромпир не омекшају, око 15 до 20 минута.

Извадите ловоров лист. Изблендирајте супу, док не постане глатка. Вратите у шерпу и умешајте павлаку за кување. Зачините по укусу сољу и бибером. Сервирајте украшено влашцем.

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи

У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.

01. 11. 2024. у 11:25

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)

ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".

01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28

Коментари (0)

ОД НОВАКА ТРЕБА УЧИТИ: Пољска тенисерја открила ко јој је идол