ИДЕАЛНА ЗА ХЛАДНУ И ЗДРАВУ САЛАТУ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Научите како да лако ољуштите печену паприку
БАШ вам се пријела печена паприка, али вам је мрска помисао на њено љуштење, које дуго траје и прсте вам оставља црнима, па брзо одустајете од идеје да је припремите.
![ИДЕАЛНА ЗА ХЛАДНУ И ЗДРАВУ САЛАТУ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Научите како да лако ољуштите печену паприку ИДЕАЛНА ЗА ХЛАДНУ И ЗДРАВУ САЛАТУ СА БЕЛИМ ЛУКОМ: Научите како да лако ољуштите печену паприку](/data/images/2024-07-15/507226_shutterstock-21543165231_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Немојте, јер постоји једноставан начин за љуштење њене кожице.
За почетак, пазите да не изгори приликом печења, тако што ћете је чешће окретати с једне на другу страну. Чим их скинете са плотне или роштиља, убаците их у дубљу посуду, поспите сољу и брзо поклопите. Оставите их тако да одстоје 20-ак минута, или док се потпуно не охладе, отклопите и кожица ће се скидати за тили час. Такође, можете их, одмах након печења, замотати у папирни кухињски убрус и оставити да се тако охладе.
Затим повуците убрус – са њим ће се скинути и кожица паприке. Уместо убруса можете користити и папирне кесе, које би требало добро да затворите, да би се паприка потпарила.
Када се охлади, поступите исто као и са кухињским убрусом.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети](/data/images/2021-10-28/153991_dsc-1424-copy_kf.jpg?time=1721989841)
СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети
ИЗГЛЕДА да ћемо ове године имати хладнију јесен са више падавина, показују прве дугорочне прогнозе сајта Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. у 12:30
![ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО) ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО)](/data/images/2024-07-26/510377_screenshot-591_kf.jpg?time=1721971882)
ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - "Невиђена провокација" (ВИДЕО)
РУСИЈА и Кина по први су пут извеле лет стратешких бомбардера у заједничкој патроли у близини Аљаске, што упозорава на све шири оквир способности војног партнерства, које изазива све већу забринутост у САД-у и међу њиховим савезницима.
26. 07. 2024. у 07:28
![ТРАГЕДИЈА У ДОМУ НАШЕ ПЕВАЧИЦЕ: Одмах се огласила и саопштила тужне вести ТРАГЕДИЈА У ДОМУ НАШЕ ПЕВАЧИЦЕ: Одмах се огласила и саопштила тужне вести](/data/images/2024-07-28/511216_kovac_kf.jpg?time=1722173593)
ТРАГЕДИЈА У ДОМУ НАШЕ ПЕВАЧИЦЕ: Одмах се огласила и саопштила тужне вести
"Хвала на разумевању и подршци..."
28. 07. 2024. у 15:33
Коментари (0)