РЕЦЕПТ ЗА ХЛАДНУ ЧОРБУ ОД ДИЊЕ И ЂУМБИРА: Савршено освежавајућа и укусна
Лагана и једноставна летња чорба богатог укуса.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- диње 3 мање
- крем сир 120 г
- лимун 2 лимуна
- зелене папричице 2
- табаско сос 1 кашичица
- свеж ђумбир 1 мањи комад
- со по укусу
Припрема:
Дињама одсеците врх, уклоните семенке и издубите их, али оставите пола центриметра пулпе. Издубљене диње ставите у фрижидер да се хладе.
Остатак пулпе измиксајте, додајте крем сир, сок од једног лимуна, кашичицу табаско соса и наставите кратко да миксате да добијете густ, хомоген крем.
Паприке очистите, исецкајте на траке, додајте истругани ђумбир, две-три кришке преосталог лимуна, посолите и промешајте.
Охлађене и издубљене диње напуните крем чорбом, одозго распоредите мешавину паприке, ђумбира и лимуна и сервирајте.
(superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ХОР ЋЕ ПЕВАТИ НА САХРАНИ: Овако ће Саша Поповић бити испраћен на вечни починак, опело ће служити више свештеника
КРЕАТИВНИ директор "Гранда" Саша Поповић преминуо је 1. мата у болници у Паризу, а у четвртак ће бити сахрањен на Бежанијском гробљу и његови најмилији ће га испратити уз хор.
04. 03. 2025. у 17:37

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте
АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.
04. 03. 2025. у 15:24

"ХОЋУ ЕУТАНАЗИЈУ" Ведрана Рудан донела одлуку: "Рекла сам деци да је готово, нећу да умирем на рате"
ЗА лечење јој је било потребно доста новца, а део је стигао из Србије, од директора издавачке куће која објављује њена дела.
03. 03. 2025. у 09:53
Коментари (0)